RvT-lid Erasmus MC Van Dalen legt functie definitief neer

De heer Van Dalen heeft de Raad van Toezicht van het Erasmus MC laten weten dat hij per 1 april 2016 definitief zijn functie als lid van de RvT wil neerleggen. De RvT respecteert zijn verzoek en accepteert zijn terugtreden per 1 april.

In een toelichting zegt Van Dalen: ,,De lopende dossiers binnen het Erasmus MC vragen om een volledig bezette RvT, die al haar taken en verantwoordelijkheden kan invullen.

Er moet daarom een soort natuurlijke grens aan een periode van tijdelijk teruggetreden zijn. Voor mij is dat in principe 4 á 5 maanden. Ik vind het daarom reëel om mijn functie als lid van de RvT definitief neer te leggen.”

“Het is voor mij een eer geweest een bijdrage te hebben mogen leveren aan  het Erasmus MC, waar excellente zorg , onderwijs en onderzoek met betrekking tot gezondheid en ziekte centraal staan”.

Het besluit volgt op het begin november 2015 reeds aangekondigde tijdelijk terugtreden in verband met de onderzoeken bij Vimpelcom, waar de heer Van Dalen van september 2010 tot september 2013 CFO was. De Raad van Toezicht en de Raad van Bestuur danken de heer Van Dalen voor zijn inzet en betrokkenheid bij het Erasmus MC gedurende de afgelopen twee jaar.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen