VUmc: 2.000.000ste unieke patiënt in jubileumjaar

0
537
Baby Gabriël, de 2.000.000ste patiënt van VUmc
Baby Gabriël, de 2.000.000ste patiënt van VUmc

Bijzondere mijlpaal in jubileumjaar VUmc: 2.000.000ste unieke patiënt
Dit jaar viert VUmc zijn vijftigste verjaardag. In dit jubileumjaar behaalt VUmc een bijzondere mijlpaal: de twee miljoenste patiënt is gisteravond ingeschreven.

Baby Gabriël werd woensdag aan het begin van de avond geboren op onze verloskamers. Moeder en kind werden door prof. Christianne de Groot, hoofd afdeling verloskunde & gynaecologie, verrast met een bos bloemen en een taart.

Vicevoorzitter raad van bestuur prof. Chris Polman: “In de week dat we in Nederland de 17 miljoenste inwoner verwelkomen, schrijft VUmc zijn 2 miljoenste patiënt in. Een prachtig moment in ons feestjaar!”

Patiëntenregistratie
Elke persoon die binnenkomt via de spoedeisende hulp of wordt geboren in ons ziekenhuis is een nieuwe, unieke patiënt met een eigen patiëntennummer. Ook mensen die worden overgeplaatst vanuit een andere zorginstelling of die hier komen voor een onderzoek, zijn nieuwe patiënten voor VUmc.

In 1964 werden de eerste poliklinische patiënten ingeschreven in het toenmalig VU ziekenhuis. Vanaf 1966, het officiële oprichtingsjaar, konden patiënten ook (klinisch) worden opgenomen. In 1997 verwelkomende VUmc de miljoenste patiënt.

Elke dag beter
Beter worden en beter maken is al vijftig jaar de ambitie van VUmc. Elke dag opnieuw, met wetenschappelijk onderzoek, onderwijs en patiëntenzorg. Na vijftig jaar is deze ambitie er nog steeds. Ons jubileum heeft daarom als motto meegekregen: ‘Elke dag beter’. Ook in de komende vijftig jaar willen wij de gezondheidszorg dagelijks blijven verbeteren.

Bron: VUmc

Vorig artikelWolkenplafonds voor Franciscus Gasthuis
Volgend artikelWeer frequent vervalste recepten in omloop
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.