Faculteit der Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen Erasmus MC 50 jaar

Array

De Faculteit der Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen van het Erasmus MC bestaat in 2016 50 jaar.

Actueel
De viering van het lustrum startte eind 2015 tijdens de dies natalis. Ernst Kuipers ging in zijn dies-rede uitgebreid in op het gedachtegoed van Andries Querido, de founding father van de medische faculteit. Zijn visie ‘Van molecuul tot mens’ is nog altijd actueel en richtinggevend voor de koers van het Erasmus MC, aldus de bestuursvoorzitter.

Basis
Querido was ervan overtuigd dat de moderne geneeskunde een stevige basis moet hebben in fundamenteel onderzoek. In de loop van de tijd is zijn visie uitgebreid met ‘Van patiënt tot populatie’. Hierin kwam ook het belang naar voren van maatschappelijke gezondheidszorg, preventie en bevolkingsstudies als Generation R en ERGO.

Erasmus
Het tiende lustrum van de faculteit valt samen met enkele andere memorabele momenten. In 2016 is het 550 jaar geleden dat Erasmus werd geboren. Daarnaast is het 500 jaar geleden dat zijn vertaling van het Nieuwe Testament, dat hij als zijn belangrijkste werk beschouwde, werd gepubliceerd.

Brug
De stad Rotterdam viert dit tegelijk met de 20e verjaardag van de Erasmusbrug op 28 oktober 2016, de verjaardag van Erasmus. Die datum markeert ook het einde van de viering van het lustrumjaar van de faculteit.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen