Bij DWDD aandacht voor MS Hackathon

Voor één van de meest ongrijpbare ziektes, Multiple Sclerose (MS), wordt er in Nederland voor het eerst een Hackaton georganiseerd, de MS Hackaton. Een uniek evenement waar honderdvijftig artsen, hackers, programmeurs, engineers en patiënten 36 uur lang samenwerken en een poging wagen de raadselen rondom MS te ontrafelen.
Het doel is om inzichten over de slopende zenuwziekte op te doen, maar ook om het leven van patiënten aangenamer te maken. De MS Hackathon vindt plaats op 21 en 22 mei in Amsterdam. Aan tafel Prof. Dr. Bernard Uitdehaag, organisator en patiënt Thomas Sanders en organisator Richard Faas.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

One thought on "Bij DWDD aandacht voor MS Hackathon"

  1. Monica van der Knaap

    Wat een heel mooi initiatief. Als leefstijlcoach, heb ik me verdiept in de in de literatuur beschreven patiëntenverhalen over ms en ben betrokken bij ms forums. Ik hoop van harte dat deze patiëntenervaringen, zoals de ervaringen van 2 doktoren, Terry Wahls (auteur van het boek the Wahls Protocol) en George Jelinek (auteur van het boek ‘Overcoming Muliple Sclerosis) ook meegenomen worden tijdens de MS Hackaton. In de door hun geschreven boeken wordt namelijk beschreven dat leefstijl zoveel kan betekenen op het gebied van herstel van deze aandoening. Voldoende binnenkrijgen (via zon en via suppletie) van Vitamine D3, het herstel in een goede balans tussen omega 3 / omega 6 , het matigen van verzadigde vetten, dagelijkse ontspanning en 5x in de week beweging, noemt Professor Jelinek onder andere als de belangrijke factoren voor het kunnen herstellen van MS danwel het kunnen vertragen van achteruitgang. Wat ik tot nu toe lees op MS forums danwel via mijn klanten, krijgen mensen met ms van hun artsen over het algemeen geen voorlichting over een goede leefstijl. Veel succes met dit goede initiatief!! Vriendelijke groet, Monica van der Knaap

Comments are closed.

Recente artikelen