Europese subsidie voor proeftuin parkinsonzorg in Nijmegen

0
1208

ParkinsonNet en het Radboudumc willen wereldwijd de zorg voor parkinsonpatiënten verbeteren. Samen met regionale partners zetten zij hiervoor de proeftuin “Zorg van de Toekomst” op in Nijmegen. Een showroom voor innovatieve zorgproducten. Zij ontvangen hiervoor een subsidie van bijna 600.000 euro uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO).
De proeftuin “Zorg van de toekomst” wordt een showroom voor innovatieve zorgproducten, die samen met patiënten en eindgebruikers worden getest. Binnen het project worden innovaties op drie gebieden getoetst. Het betreft innovaties die zorginhoudelijk (hulpmiddelen, technologie, en ICT-ondersteuning), organisatorisch (samenwerking/ontschotting van de zorg) en financieel van aard zijn.

Innovaties
ParkinsonNet en Radboudumc zetten zich met dit project in om in Nijmegen voorop te lopen met geïntegreerde parkinsonzorg waarbij afstemming en samenwerking centraal staan. Ook wordt Nijmegen met de proeftuin (inter)nationaal op de kaart gezet als plek waar zorginnovatie in de dagelijkse gezondheidszorg wordt getoetst.

De regionale partners gebruiken deze proeftuin om reeds ontwikkelde prototypes samen met patiënten en zorgverleners te toetsen en door te ontwikkelen. Zo zal de Praktijk Index patiënten en zorgverleners op een innovatieve manier in contact brengen. Een goede klik tussen beide is essentieel. Slimme matching algoritmes ondersteunt de patiënt in het samenstellen van het ideale zorgteam. Partner Topicus biedt alle patiënten, zorgverleners en andere betrokken via een ZelfZorgPortaal een online omgeving waar online hulpmiddelen overzichtelijk en gebruiksvriendelijk te gebruiken zijn. Denk daarbij aan oplossingen voor beeldbellen en e-consults, monitoren van patiënten op afstand en het beheren van medische gegevens. Zorginvest ondersteunt met ID-PATH (Interactive Dynamic Personalized Automated Treatment in Health) de zorgverlener in het bijhouden van persoonlijke behandelplannen voor patiënten. Die vormen de basis voor shared decision making binnen het gehele zorgnetwerk, ook tussen behandelaren onderling.

Vorig artikelIVM: Hoge kosten van nieuwe geneesmiddelen moeten en kunnen omlaag
Volgend artikelExtra beloning in de eerstelijn voor parkinsonzorg
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.