Koninklijke onderscheiding voor Jan de Waard, specialist Ouderengeneeskunde

0
1853

Jan de Waard, specialist ouderengeneeskunde in het St. Antonius en bij ZorgSpectrum, is op 31 maart benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau. De Waard ontvangt de onderscheiding voor zijn bijzondere verdiensten voor de ontwikkeling van het vakgebied ouderengeneeskunde en voor zijn initiatieven tot betere samenwerking in de zorg voor oudere, kwetsbare mensen. Wij feliciteren hem van harte met deze mooie, welverdiende onderscheiding.

Koninklijke_onderscheiding_Jan_de_Waard_JPG__JPEG-afbeelding__300 × 225_pixels_Roland van Benthem, burgemeester Eemnes en woonplaats van De Waard, reikte de hoge koninklijke onderscheiding uit tijdens een symposium ter ere van De Waards pensioen. De Waard blijft de komende tijd nog parttime aan het ziekenhuis verbonden, we kunnen dus nog gebruikmaken van zijn expertise.

De humane en relativerende insteek van De Waard is een voorbeeld voor allen die met hem werken. Hij heeft als betrokken arts veel initiatieven genomen. Zo was hij in ons ziekenhuis in Nieuwegein een van de grondleggers van het Consultatief Team Ouderen, waarbij kwetsbare ouderen op hen toegesneden aandacht krijgen. Hij is binnen de regio nog steeds een vraagbaak  voor artsen, wijkverpleegkundigen en anderen als het gaat over oplossingen voor ouderen in benarde posities veroorzaakt door ziekte, verzwakking, verwardheid.

Lees hier meer over zijn verdiensten en welverdiende Koninklijke onderscheiding.

Lees hier een interview met Jan de Waard van oktober 2015 over de ouderenzorg in het St. Antonius.

Vorig artikelToezegging banken financiering nieuwbouw Tergooi
Volgend artikelSanteon verkent waardegedreven zorg
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.