Nieuwe hoofdingang van het Catharina Ziekenhuis geopend

Array

De nieuwe hoofdingang van het Catharina Ziekenhuis is vandaag in gebruik genomen. De ingang geeft toegang tot de nieuwe, ruim opgezette centrale hal. Met de Catharina apotheek, winkel en espressobar is deze centrale hal van alle gemakken voorzien. Zo kunnen patiënten, bezoekers en medewerkers op weg naar huis in de winkel ‘shop ’n go’ nog even de laatste boodschappen meenemen. In de espressobar is een ruim assortiment van verschillende soorten koffie, broodjes en salades verkrijgbaar. Ook de Patiëntenregistratie is in de nieuwe hal te vinden.

Op de speciaal daarvoor aangelegde Kiss & Ride-zone kunnen invalide mensen en mensen die slecht ter been zijn direct onder de overkapping voor de hoofdingang worden afgezet. De invalideparkeerplaatsen liggen vlakbij de hoofdingang en de nieuw aangelegde brede boulevard en hoofdingang zijn vanaf de parkeerplaats ook voor rolstoelen goed toegankelijk.

Entree CzE Catharna ZiekenhuisDe inmiddels vertrouwde Catharina shuttle blijft vanwege het succes tijdens de bouwwerkzaamheden, gratis mensen vervoeren tussen de parkeerplaatsen en de hoofdingang. Indien gewenst zijn leenrolstoelen beschikbaar bij de hoofdingang en in de nieuwe hal. Op de brede boulevard zijn verschillende plaatsen waar patiënten en bezoekers hun fiets kunnen stallen en er is ook een nieuwe overkapte fietsenstalling. Het aantal parkeerplaatsen voor bezoekers is uitgebreid met 130 plaatsen.

Catharina Hart- en vaatcentrum
De nieuwe entreehal is pal voor de oude hoofdingang gebouwd en telt twee verdiepingen. Bovenop de vandaag geopende centrale hal wordt op dit moment de laatste hand gelegd aan het grootste Hart- en vaatcentrum van Nederland. Alle behandelactiviteiten van het Catharina Hartcentrum worden in het nieuwe centrum geconcentreerd. In mei gaat het nieuwe Hart- en vaatcentrum gefaseerd open.

De nieuwe centrale hal sluit aan op de bestaande hal. Vanaf maandag 18 april wordt die hal gerenoveerd. Deze renovatie is naar verwachting medio juli afgerond. De komende weken vinden nog enkele werkzaamheden plaats op het terrein waaronder de aanplanting en kleine aanpassingen aan parkeerplaatsen.

Operatie Comfort
De opening van de nieuwe entreehal is onderdeel van de ‘operatie Comfort’ van het ziekenhuis. Tot 2019 ondergaat het ziekenhuis een grootse metamorfose om te voldoen aan de eisen van deze tijd. Dat betekent meer comfort, kwaliteit, ruimte en veiligheid voor patiënten. Met de opening van de nieuwe entreehal vandaag en de ingebruikname van het grootste Hart- en vaatcentrum van Nederland in mei wordt een belangrijke fase van ‘operatie Comfort’ afgerond. In 2019 zijn ook alle verpleegafdelingen grondig gerenoveerd met meer één- en tweepersoonskamers die voorzien zijn van goede sanitaire voorzieningen, een eigen TV en WIFI. Dat betekent uiteindelijk meer privacy en comfort voor patiënten, bezoekers en medewerkers van het Catharina Ziekenhuis.

Recente artikelen