Vroege opsporing van Borrelia infecties na tekenbeet

Array

Voor betere diagnostiek
Innatoss Laboratories ontwikkelt een test die binnen 4 weken na een tekenbeet laat zien of iemand geïnfecteerd is. Daarbij wordt gebruik gemaakt van een methode die kijkt naar de reactie van je bloedcellen. De cellulaire methode wordt in dit onderzoek vergeleken met de huidige diagnostiek, het meten van antistoffen. Deze stoffen komen bij de ziekte van Lyme vaak pas laat op. De bloedcellen reageren eerder en kunnen daarom mogelijk goed gebruikt worden in een vroege test.
De Medisch Ethische Commissie Brabant heeft toestemming gegeven om dit onderzoek uit te voeren. Hiervoor zoeken wij volwassen proefpersonen.

Wie kan meedoen?

  • Mensen die minder dan 10 dagen geleden zijn gebeten door een teek en waarbij de teek 16 uur vastgezeten heeft.
  • Of mensen die sinds maximaal 2 weken de kenmerkende rode ring hebben.
  • Je mag geen antibioticum (doxycycline) slikken.
  • Twijfel je of je mee kunt doen: neem contact op via 0412 700 530 .

Wat wordt er gevraagd?
In dit onderzoek willen we de afweerreacties in het bloed meten. De reacties binnen 2 weken na de tekenbeet worden vergeleken met die van 4 en 12 weken na de beet. Daarvoor zijn 3 bloedafnames nodig. We meten de reactie van de geheugencellen én de aanwezige antistoffen. Daarnaast wordt met korte vragenlijsten gekeken naar bepaalde ziekteverschijnselen.

Interesse om mee te doen?
Meld je voor dit wetenschappelijke onderzoek door het formulier hier in te vullen, of bel met 0412 700 530 .

Download hier de flyer van deze studie. Wil je deze flyer verspreiden bij je vereniging of een evenement, stuur dan een mailtje naar [email protected].

Bron: Innatoss Laboratories

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen