Acht jaar gevangenisstraf voor tandarts Mark van N.

0
734

De Nederlandse “horrortandarts” Mark van N. is vanochtend in het Franse Nevers veroordeeld tot acht jaar gevangenisstraf. Van N. heeft ruim honderd patiënten opgelicht en/of verminkt in de jaren 2008-2012.

Het zonder noodzaak trekken van een gezonde tand wordt door het strafrecht in Frankrijk al beschouwd als verminking. Maar veel behandelingen van Van N. hadden nog veel ernstigere gevolgen, zoals blijvende verlammingsverschijnselen door verkeerde verdoving. Justitie had ook acht jaar gevangenisstraf geëist.

Van N. vluchtte in 2013 naar Canada, na door de politie te zijn verhoord over de klachtenregen van patiënten. Hij werd daar in 2014 aangehouden. Hij werd na uitzetting naar Nederland aan Frankrijk uitgeleverd.

Vorig artikelMedicijnen mee op vakantie, waar moet je aan denken?
Volgend artikelKwaliteit ambulante jeugdhulp Opvoedpoli blijkt bij hertoets verbeterd
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.