Acht jaar gevangenisstraf voor tandarts Mark van N.

Array

De Nederlandse “horrortandarts” Mark van N. is vanochtend in het Franse Nevers veroordeeld tot acht jaar gevangenisstraf. Van N. heeft ruim honderd patiënten opgelicht en/of verminkt in de jaren 2008-2012.

Het zonder noodzaak trekken van een gezonde tand wordt door het strafrecht in Frankrijk al beschouwd als verminking. Maar veel behandelingen van Van N. hadden nog veel ernstigere gevolgen, zoals blijvende verlammingsverschijnselen door verkeerde verdoving. Justitie had ook acht jaar gevangenisstraf geëist.

Van N. vluchtte in 2013 naar Canada, na door de politie te zijn verhoord over de klachtenregen van patiënten. Hij werd daar in 2014 aangehouden. Hij werd na uitzetting naar Nederland aan Frankrijk uitgeleverd.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen