Kwaliteit ambulante jeugdhulp Opvoedpoli blijkt bij hertoets verbeterd

0
965

De Inspectie Jeugdzorg en de Inspectie voor de Gezondheidszorg hebben in februari en maart 2016 een hertoets uitgevoerd bij twee locaties van De Opvoedpoli. De inspecties zijn van oordeel dat de kwaliteit van de ambulante jeugdhulp van De Opvoedpoli voor twee van de drie onderzochte criteria verbeterd en thans voldoende is.
In januari 2014 onderzochten de inspecties de kwaliteit bij twee locaties van De Opvoedpoli. Onderzocht werd of De Opvoedpoli ervoor zorgt dat kinderen en hun gezinnen verantwoorde hulp krijgen. Het oordeel van de inspectie luidde destijds dat de kwaliteit van de uitvoering van de ambulante hulp van De Opvoedpoli matig was.

Hertoets
De inspectie is van oordeel dat de kwaliteit van de jeugdhulp van De Opvoedpoli op alle criteria van het toetsingskader ‘Verantwoorde hulp voor jeugd’ voldoende dient te zijn. Bij wijze van hertoets brachten de inspecties in februari en maart 2016 onaangekondigde bezoeken aan twee locaties van De Opvoedpoli. Uit het toezicht bleek dat de kwaliteit van de uitvoering van de ambulante jeugdhulp van De Opvoedpoli voor twee van de drie onderzochte criteria – uitvoering hulpverlening en veiligheid – nu voldoende is. Voor het derde criterium – afstemming van de hulp met relevante ketenpartners – is verdere verbetering noodzakelijk.

Vervolg
De inspecties verwachten van De Opvoedpoli vóór 1 juni 2016 een verklaring dat voldaan wordt aan alle verwachtingen van het toetsingskader. De inspectie zal de voortgang bij De Opvoedpoli volgen en zo nodig toetsen in de praktijk.

BRONInspectie Jeugdzorg
Vorig artikelAcht jaar gevangenisstraf voor tandarts Mark van N.
Volgend artikelNiet bewegen is het nieuwe roken
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.