Beroerte, aandacht voor patiënt én mantelzorger

Array

Publieksacademie 18 mei: Beroerte, aandacht voor patiënt én mantelzorger
Als je getroffen wordt door een beroerte, staat je leven op z’n kop. Behandeling en herstel in het ziekenhuis. Thuis verder revalideren. Maar wat betekent dit eigenlijk voor je dagelijkse leven? En wat vraagt dit in het bijzonder van mantelzorgers? Waar kun je voor hulp of met je verhaal terecht? Onze sprekers lichten het graag toe tijdens de Publieksacademie in Isala Diaconessenhuis op woensdag 18 mei a.s.

De lezing begint om 19.30 uur in de Ontmoetingsruimte van Isala Diaconessenhuis in Meppel. De lezing is geschikt voor iedereen en is gratis toegankelijk. Kaarten voor de avond zijn te bestellen via www.isala-diaconessenhuis.nl/publieksacademie.

Sprekers
Sprekers tijdens de avond zijn Jeroen Trip (neuroloog Isala Diaconessenhuis), Peter van den Berg (Isala in Zwolle), Mathilde van Dam (ketencoördinator Stroke Service Meppel Steenwijkerland e.o.) en Mirjam Büter (sociaal werker Mantelplatform Meppel). Zij hebben tijdens hun werk allemaal te maken met de impact van een beroerte op enerzijds patiënt en anderzijds verwanten. Hoe zorgen zij samen voor de best mogelijke zorg? Op het cruciale moment bij het vaststellen en snel behandelen van een beroerte, maar ook als een patiënt thuis gaat revalideren. Een periode die maanden kan duren. Een beroerte heeft dus niet alleen impact op de patiënt, maar ook op zijn naasten in de directe omgeving. Waar kunnen zij met hun vragen en verhalen terecht? Hoe vind je balans in het zorgen voor je partner en het zorgen voor jezelf? Tijdens de Publieksacademie deelt daarom ook een verwant zijn persoonlijke verhaal met de aanwezigen.

Naast voorlichting en uitleg is er tijdens de Publieksacademie ruimte om vragen te stellen aan de sprekers. Meer informatie over een beroerte is ook te vinden op www.isala-diaconessenhuis.nl/neurologie.

Partners
Artsen en medewerkers van Isala en Isala Diaconessenhuis verzorgen onder de noemer Isala Publieksacademie laagdrempelige lezingen over zorgontwikkelingen, innovaties en onderzoek. De lezingen vinden plaats in Schouwburg Odeon te Zwolle en Isala Diaconessenhuis in Meppel, zijn gratis toegankelijk en geschikt voor iedereen. Tijdens de Publieksacademies is er gelegenheid om vragen te stellen aan de sprekers. Partners die de Isala Publieksacademie in Meppel ondersteunen zijn: Meppeler Courant en Steenwijker Courant

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen