OM start wederom strafrechterlijk onderzoek naar Tergooi vanwege medische fout

Het Openbaar Ministerie start een strafrechtelijk onderzoek naar de dood van een 21-jarige patiënt in het Hilversumse ziekenhuis Tergooi. Het onderzoek volgt op een rapport van de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Het is de tweede keer dat het OM en zaak aanspant tegen het Tergooi ziekenhuis.

Het gaat nu om 21-jarige patiënt die in 2014 met hevige pijn op de borst het ziekenhuis wer binnengebracht. Een halve dag later overleed hij zonder dat hij door een dienstdoende specialist was nagekeken. De patiënt bleek een ontstoken hartzakje te hebben.Uit het rapport van de IGZ blijkt dat een longarts van het ziekenhuis ernstig tekort is geschoten. De inspectie heeft bij de tuchtrechter een zaak aangespannen tegen de longarts.

Mocht het ook tot een strafzaak komen, dan wordt het ziekenhuis Tergooi voor twee incidenten vervolgd. In februari besliste het Gerechtshof in Amsterdam dat het Tergooi wordt vervolgd voor het overlijden van een patiënte in 2010 als gevolg van een noodlottige val van de operatietafel. Dit tragische ongeval heeft in 2010 plaatsgevonden en had een grote impact op de familie van het slachtoffer, op het ziekenhuis in het algemeen en op de direct betrokken OK-medewerkers.