Perfecte bevallingen bestaan niet, #DianaKoster, must read voor geboortezorg professionals

Array

Een kwart van de vrouwen kijkt na drie jaar met een negatief gevoel terug op hun bevalling. Als eerbetoon aan Diana Koster, zetten wij vandaag, de dag van haar uitvaart, haar boek “Perfecte bevallingen bestaan niet” in de schijnwerper. Haar boek is een must read voor verloskundigen, gynaecologen, o-verpleegkundigen en kraamverzorgenden, zeker nu Diana Koster zelf haar verhaal niet meer kan vertellen.

Maandagochtend 25 april 2016 overleed ze plotseling op 50-jarige leeftijd als gevolg van een beroerte. Om haar te eren brengen we haar boek “Perfecte bevallingen bestaan niet” dat zwangere vrouwen en jonge moeders helpt in balans te komen (en te blijven), onder de aandacht. Vooral omdat zij zelf haar verhaal niet meer kan vertellen.

“Na een ingrijpende bevalling kun je het gevoel hebben dat je ‘anders’ functioneert, alsof de ‘bliksem’ is ingeslagen in je systeem. De herkenbare verhalen van andere ouders, gecombineerd met inzichtgevende oefeningen en praktische tips in Perfecte bevallingen bestaan niet kunnen je helpen deze bliksem weer uit je systeem te verwijderen”.

Diana Koster VrouwenCoach en Verloskundige had jarenlange ervaring als verloskundige en vrouwencoach. In haar praktijk begeleidde ze onder andere moeders om hun ingrijpende bevallingservaring (bevallingstrauma) te verwerken. Diana was een veelgevraagd en geliefde spreker, erelid van het Landelijk Kenniscentrum Psychiatrie & Zwangerschap en auteur van de bestseller Perfecte moeders bestaan niet.

Wij hopen dat het veld haar missie een mooi vervolg gaat geven.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen