Thunderclap #beroerte Hartstichting

Help om signalen van beroerte in 1 klap bekend te maken. Schrijf je in voor de Thunderclap van de Hartstichting.

Iedereen moet het weten!
De Hartstichting voert dit jaar campagne om ervoor te zorgen dat iedereen de signalen van een beroerte herkent en weet wat te doen. Op 10 mei, de Dag van de Beroerte, vraagt Hartstichting extra aandacht voor de signalen van een beroerte: een scheve mond, verwarde spraak en een lamme arm. 

Jij kunt helpen deze belangrijke boodschap te verspreiden! Door samen de signalen op hetzelfde moment te versturen op 10 mei, bereiken we ontelbaar veel mensen.

Help mee de boodschap te verspreiden en meld je aan!

In Nederland krijgen elke dag 125 mensen een beroerte. Ongeveer 1 op de 5 overlijdt hieraan. Op dit moment leven in Nederland meer dan 175.000 mensen met de blijvende gevolgen van hun beroerte.

Spoed is bij een beroerte van levensbelang. Daarom is het zo belangrijk om direct 1-1-2 te bellen bij één van de signalen. 

Lees hier meer over de signalen van een beroerte.

Bron: Hartstichting

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen