De Staat van Volksgezondheid en Zorg : Kerncijfers voor beleid

0
852
De Staat van Volksgezondheid en Zorg (kortweg de Staat VenZ) presenteert actuele en eenduidige cijfers over de verschillende domeinen van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS): volksgezondheid, zorg, maatschappelijke ondersteuning en jeugd. Ook sport komt aan bod, voor zover het samenhangt met volksgezondheid en zorg. Hiermee kan het beleid van VWS worden gevolgd en verantwoord.

Het rapport presenteert enkele voorbeelden uit de eerste release van de Staat van Volksgezondheid en Zorg op www.staatvenz.nl. Een digitaal cijferoverzicht op deze website beschrijft uitgebreider de stand van zaken op de verschillende beleidsterreinen van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).

Het belangrijkste doel van de Staat van Volksgezondheid en Zorg is actuele en eenduidige cijfers te presenteren waarmee het beleid van VWS kan worden gevolgd en verantwoord. Als onderdeel van de Staat wordt jaarlijks een op het digitaal cijferoverzicht gebaseerd rapport voor Verantwoordingsdag naar de Tweede Kamer gestuurd. Het kabinet legt op deze dag verantwoording af over de financiƫn en het beleid in het afgelopen jaar.

Dit rapport is een eerste proeve van het jaarlijkse rapport. Het heeft daardoor nu nog het karakter van een korte introductie: een vogelvlucht die zowel de breedte als de toekomstige potentie van de Staat VenZ laat zien.

Bron: The State of Public Health and Health Care, RIVM Rapport 2016-0002

 

BRONRIVM
Vorig artikelLareb 25 jaar: geneesmiddelenveiligheid door melding bijwerkingen
Volgend artikelCRvB: Norm Wmo gemeente Utrecht doorstaat toets niet
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.