GHZ zorgt voor de allerkleinsten

Array

De afdeling GezinSuites van het Groene Hart Ziekenhuis (GHZ) beschikt sinds deze maand over een zogenaamde Neonatologie Post Intensive Care/ High Care (post-IC/HC). Neonatologie richt zich op de zorg voor pasgeborenen. Op de post-IC/HC liggen premature kindjes die, na opname op een neonatale intensive care, nog extra zorg en bewaking nodig hebben.

Deze kinderen kunnen nu al na 30 weken zwangerschapsduur en bij 1000 gram lichaamsgewicht naar de GezinSuites van het Groene Hart ziekenhuis worden overgeplaatst. Het GHZ werkt in de zorg voor deze jonge kinderen intensief samen met het LUMC, Sophia Kinderziekenhuis en Wilhelmina Kinderziekenhuis. In Gouda is vooralsnog plaats voor twee Post Intensive Care/High Care baby’s.

????

????

Actieve rol ouders
Een verblijf op de High Care afdeling kan voor enkele weken zijn, maar soms ook voor maanden. De vitale functies van deze kinderen zijn nog zeer labiel. Daarom liggen ze meestal in een couveuse, nog aan de bewakingsapparatuur en hebben ze een infuus om voedingsstoffen en medicijnen toegediend te krijgen. Ouders kunnen 24 uur per dag bij hun kindje in de GezinSuites van het GHZ blijven. Direct contact tussen ouders en baby is in deze periode heel belangrijk. Niet alleen voor het krijgen van een hechte onderlinge band, maar ook voor de groei en ontwikkeling van de baby. Het GHZ stimuleert dit op allerlei manieren. Voor ouders die woonachtig zijn in Midden-Holland is het erg prettig dat hun kleine kindje nu de benodigde zorg dichtbij huis kan krijgen.

Het GHZ is het eerste algemene ziekenhuis in regio Midden Holland dat deze Post Intensive Care/High Care zorg voor premature kindjes aanbiedt. Het ziekenhuis beschikte al over een Medium Care afdeling.

Bron: Groene Hart Ziekenhuis

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen