Albert Scherpbier benoemd tot CEO Scannexus

0
1060

Prof. dr. Albert Scherpbier is met ingang van 1 juni benoemd tot CEO van Scannexus. Hij krijgt de leiding over dit prestigieuze scannerlab dat met drie ultra high field MRI-scanners van 3.0, 7.0 en 9.4 Tesla op basis van open access het wetenschappelijk op het gebied van MRI diagnostiek en neuro imaging onderzoek van UM, Maastricht UMC+ en derden op het allerhoogste niveau faciliteert.

Albert Scherpbier gaat zijn nieuwe functie combineren met zijn aanstelling als decaan van de Faculty of Health, Medicine and Life Sciences. Voor de dagelijkse aansturing wordt nog een adjunct-directeur geworven, in nauw overleg met het team en met de Raad van Commissarissen. Scherpbier volgt dr. Ross McLennan op, die CEO was vanaf de oprichting in 2011 tot juni 2015. In de tussenliggende periode heeft ir. Wim Bens de CEO-rol op interim-basis vervuld, waarvoor hij destijds tijdelijk terugtrad uit de Raad van Commissarissen.

De nieuwe CEO zal Scannexus (formeel Brains Unlimited B.V.) naar de volgende fase van verdere groei brengen. De opbouwfase is inmiddels afgerond: de scannerfaciliteiten zijn volledig operationeel en worden intensief ingezet door gebruikers van UM en Maastricht UMC+. De eerste stap van deze nieuwe fase is de herijking van het strategisch plan voor de komende jaren inclusief een lange termijn investeringsagenda en meerjarenbegroting, als uitgangspunt voor de koers voor de komende jaren. Daaronder valt ook het aantrekken van nieuwe strategische partners en gebruikers van de faciliteiten.

Scannexus is onderdeel van de Brightlands Maastricht Health Campus. Het full body ultra high field imaging platform wordt door wetenschappers en business- en product developers uit het bedrijfsleven onder andere gebruikt om meer te weten te komen over veel voorkomende ziektes als Alzheimer, Parkinson, epilepsie, beroerte, schizofrenie en MS, maar ook voor ontwikkeling van nieuwe diagnostische methoden en protocollen en om meer inzicht te verwerven in de ontwikkeling van menselijk gedrag en besluitvorming.

Bron: Universiteit Maastricht