Franciscus Gasthuis & Vlietland concentreert expertise en houdt poliklinische zorg dicht bij huis

Franciscus Gasthuis & Vlietland geeft elke locatie haar eigen focus. Uitgangspunt is dat zorg zoveel als mogelijk dicht bij huis wordt aangeboden. Ingrepen en/of behandelingen vinden dáár plaats waar de meeste expertise, veiligheid en comfort voor de patiënt is.

Voor wat betreft de voor- en nacontroles van zwangere vrouwen blijft er op alle vijf locaties een polikliniek open en beschikbaar, alleen bevallingen worden vanaf de tweede helft van 2017 verplaatst van Franciscus Vlietland in Schiedam naar Franciscus Gasthuis in Rotterdam.

Oók voor de zorg voor kinderen zijn de poliklinieken op de vijf locaties open en beschikbaar. Veel dagbehandelingen voor kinderen vinden plaats in Franciscus Vlietland. Indien bij kinderen een langere opname noodzakelijk is, vindt deze opname – in de loop van 2017 – plaats in Franciscus Gasthuis in Rotterdam. Beide ziekenhuislocaties blijven beschikken over een Spoedeisende Hulp en 24/7 spoedzorg.

De Raad van Toezicht van Franciscus Gasthuis & Vlietland heeft het besluit hieromtrent goedgekeurd.

De Raad van Bestuur is tevreden met de nu geschapen duidelijkheid. ‘Elk ziekenhuis wil zo dicht mogelijk bij haar patiënten in de buurt zitten. Wij dus ook. Met vijf locaties vormen wij een hecht netwerk in onze regio. Tegelijkertijd vragen specialistische expertise en de kosten van technologie om concentratie van activiteiten. Door de keuze die nu gemaakt is, voldoen wij aan beide eisen. Nu én in de toekomst. Met onze ketenpartners gaan wij graag verder in gesprek over de uitvoering van onze plannen.’

 De nieuwe focus in zorgverlening start in 2017. Op de website www.franciscus.nl is altijd de actuele stand van zaken te vinden. Daar staat ook meer informatie over de verdeling van zorg, met extra achtergrondinformatie, in de vorm van drie  notities: ‘Besluit verdeling van zorg’, ‘Spoedzorg’ en ‘Van kinderwens tot tiener’.

 Bron: Franciscus Gasthuis & Vlietland

 

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen