Bloed is leven, geef bloed

Start internationale campagne Wereld Bloeddonordag met muziek van Remy van Kesteren
‘Stel je voor dat de mensen die je hebt gered weten wie je bent?’ Wereldwijd zijn er miljoenen mensen die genieten van hun leven en daar hun bloeddonor dankbaar voor zijn. Aan die dankbaarheid geven we op Wereld Bloeddonordag invulling door bloeddonors hiermee te confronteren. Normaal kennen (ex-) patiënten hun donor niet, maar wat zou er nou gebeuren als je wel weet wie het is? Stel je loopt op straat en loopt je redder tegen het lijf? Wat gebeurt er dan? Op zo’n moment komen we heel dichtbij in een relatie die volstrekt anoniem is, maar tegelijkertijd ook heel intiem. Het kan niet anders dan dat dit magische momenten tussen twee mensen oplevert. Tussen degene die bloed nodig heeft gehad, en de ander die het belangeloos heeft gegeven. Door deze momenten in film vast te leggen zetten we de bloeddonors letterlijk oog in oog met iets hartverwarmends waar ze zelf verantwoordelijk voor zijn. Ze zien het gevolg van hun onbaatzuchtige hulp.

Bloed is leven, geef bloed
Dit jaar hebben Sanquin en de World Health Organization (WHO) samengewerkt aan de internationale campagne voor Wereld Bloeddonordag. Tijdens Wereld Bloeddonordag worden donors bedankt en wordt tevens wereldwijd aandacht gevraagd voor het belang van vrijwillig en onbetaald bloeddonorschap. Zo wordt het de noodzaak voor veilig doneren van bloed en bloedproducten benadrukt. Het succesvolle Nederlandse harptalent Remy van Kesteren verzorgde de muziek voor de internationale campagne van Wereld Bloeddonordag. De muziek is afkomstig van zijn nieuwe album Tomorrow Eyes. Remy zal in aanwezigheid van Z.M. De Koning optreden tijdens de officiële opening van Wereld Bloeddonordag op 14 juni 2016 in Amsterdam.

Remy van Kesteren
Remy van Kesteren (1989) is een harptalent van wereldformaat en één van de avontuurlijkste harpisten van dit moment. Al op tienjarige leeftijd begon hij aan het Utrechts Conservatorium, waar hij met de hoogste onderscheiding afstudeerde. Op zijn 27e heeft hij al vele prijzen gewonnen, waaronder de Nederlandse Muziekprijs die hij vandaag uit handen van minister Bussemaker ontvangt. Hij heeft inmiddels drie albums uitgebracht met klassieke werken, maar ook met composities van eigen hand.

Citaten
Het is ontzettend belangrijk dat er nieuwe bloeddonoren komen. Ik vind het een hele goede en mooie campagne en ben trots er met mijn muziek een klein steentje aan bij te dragen. ” Harpist Remy van Kesteren

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel studeer ik toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen