Aanzienlijke toename aanmeldingen Sint MaartensKinderkliniek

Array

Meer mensen kiezen voor gespecialiseerde kinderzorg
In het eerste kwartaal van 2016 hebben ruim 15% meer nieuwe patiënten zich aangemeld voor een behandeling bij de Sint MaartensKinderkliniek, dan in dezelfde periode in 2015. In totaal heeft de gespecialiseerde kinderkliniek in Boxmeer meer dan 1.000 kinderen en jongeren gezien, in de eerste periode van dit jaar. De toegenomen belangstelling leidt echter niet tot lange wachttijden. De Sint MaartensKinderkliniek heeft namelijk extra behandelaars aangetrokken. De gemiddelde wachttijd voor een afspraak op de polikliniek voor nieuwe patiënten is ongeveer twee weken.

De Sint MaartensKinderkliniek is een gespecialiseerde afdeling van de Sint Maartenskliniek binnen Maasziekenhuis Pantein, waar kinderen uit heel Nederland met klachten op het gebied van houding en beweging gezien en behandeld worden. Naast de orthopedische behandelingen, waaronder scoliose (zijwaartse verdraaiing van de wervelkolom), worden momenteel ook poliklinische behandelingen aangeboden op het gebied van revalidatie voor kinderen en jongeren.

Naar verwachting zullen in het najaar 2016 ook reumatologische poliklinische behandelingen beschikbaar komen vanuit de Sint MaartensKinderkliniek, die momenteel nog in Nijmegen plaatsvinden. In de kliniek werken artsen, verpleegkundigen, operatiekamerpersoneel en gipsverbandmeesters van de Sint Maartenskliniek samen met collega’s van Maasziekenhuis Pantein en, bij bijzondere zorgvragen en complexe problemen, ook de specialisten van het Radboudumc Amalia kinderziekenhuis.

Het Maasziekenhuis Pantein biedt een bijzondere verpleegafdeling voor kinderen en jongeren van de Sint MaartensKinderkliniek. Het is een volwaardige jeugdafdeling waarin lotgenoten met vergelijkbare klachten bij elkaar kunnen liggen. Dit sluit aan goed aan bij de holistische aanpak en behandelvisie van de Sint MaartensKinderkliniek; naast de medische en paramedische specialisten wordt bijvoorbeeld ook de expertise van een maatschappelijk werker ingezet bij de behandeling.

De jongerenafdeling en de dagbehandeling Kind van Maasziekenhuis Pantein zijn bovendien onderscheiden met drie ‘Smiley’s’. De Vereniging Kind en Ziekenhuis kent deze Smiley’s toe aan ziekenhuizen die zich positief onderscheiden door hun kindgerichte voorzieningen. Het is bijvoorbeeld mogelijk voor de ouders om bij hun kind te kunnen slapen. Daarnaast vindt men op de afdeling vaste bewoner konijn Jopie, die alle aandacht krijgt van zowel jonge als oudere kinderen.

Zie ook: http://www.maartenskinderkliniek.nl

Bron: St Maartenskliniek

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen