Meanderijsje voor inrichting IC Meander Medisch Centrum

Het meanderijsje komt terug. Net als voorgaande twee jaren maakt IJssalon San Marco een exclusieve smaak speciaal voor het ziekenhuis. Een deel van de opbrengst is bestemd voor de inrichting van de Intensive Care van Meander Medisch Centrum.

Het nieuwe meanderijsje combineert het Amersfoortse keikoekje met een frisse citroensmaak en chocolade. Het wordt dus een ijsje met een bite. De officiële verkoop start op 7 juni, een historische datum voor Amersfoort. Op deze dag, in het jaar 1661, sleepten de Amersfoorters een blok graniet naar de stad. Ook ontlenen de Amersfoorters hier de bijnaam ‘keientrekkers’ aan. De Amersfoortse kei staat sinds 1954 op een sokkel aan de Stadsring.

Goed doel
Het meanderijsje is niet alleen een traktatie voor de ijsliefhebber, maar ook een traktatie voor de Vrienden van Meander. Deze vriendenstichting van het ziekenhuis zet zich door middel van allerlei acties in om geld in te zamelen voor projecten die het verblijf in het ziekenhuis aangenamer maken voor patiënten. Eén van deze projecten is het nieuwe project inrichting van de Intensive Care: comfortabele stoelen in elke IC-kamer, aankleding van de nu nog kale gangen met natuurfotografie, een sfeervolle inrichting van de gesprekskamer en projectie van foto’s zoals familiefoto’s op muren in de IC-kamers. Ook de entree/wachtruimte van de IC krijgt een facelift.

Bij de bereiding van het meanderijsje gebruikt Ijssalon San Marco alleen natuurlijke ingrediënten zonder kleur-, geur- en smaakstoffen. Het Amersfoortse Keikoekje wordt gedoneerd door Banketbakkerij de Jong uit Amersfoort. Het ijsje is vanaf vandaag nog de hele zomer te koop bij de ijssalons aan de Leusderweg en Langestraat in Amersfoort.

Tijdens de marathon Amersfoort op 5 juni konden veel lopers al de primeur krijgen toen San Marco al met een ijswagen het meanderijsje verkocht op het Eemplein.

Foto-bijschrift: IJsbereider Gian Maria da Fies presenteert het eerste Meanderijsje aan Fien Vermeulen, ambassadeur van de Vrienden van Meander.

Fotograaf: Vrienden van Meander/Welmoed van Boven

Bron: Meander