Huisartsen-app bronzen winnaar Zinnige Zorg Award 2016

Array

Gisteravond is de app ‘Moet ik naar de dokter?’ door zowel publiek als vakjury verkozen tot de bronzen winnaar van de Zinnige Zorg Award 2016 van zorgverzekeraar VGZ en ontvangt daarmee een bedrag van € 2.500,-. Zo blijkt als de vakjury, bestaand uit Ab Klink, Dianda Veldman (NPCF) en Ben Woldring (Poliswijzer.nl), haar keuze heeft gemaakt uit de drie publiekslievelingen. De innovaties met de meeste stemmen van het publiek kregen gedurende vijf minuten de tijd om hun innovatie en de bijdrage daarvan aan Zinnige Zorg voor het voetlicht te brengen.

D? avond
Tussen 17 – 17:30 uur worden de genomineerden verwacht bij het kantoor van VGZ te Arnhem. De ontvangst is feestelijk en verzorgd. Jan-Luuk de Groot, Directeur Kwaliteit & Innovatie heet iedereen van harte welkom en opent het walking dinner voor de genomineerden. Na een walking dinner en fotomoment is het rond 19:15 uur toch echt tijd om richting de zaal te gaan die zich al aardig vult met de genodigden voor het avondprogramma. Maarten Bouwhuis, presentator bij BNR nieuwsradio en RTL-Z, opent als avondvoorzitter het programma. Na een introductiefilm van alle genomineerden wordt dan eindelijk bekend gemaakt wie de drie publiekslievelingen zijn. De vakjury en het publiek zijn het roerend met elkaar eens. De winnaar is Voeding als medicijn bij diabetes type 2. Op de tweede plaats eindigt de Vragenlijst ongewild urineverlies.

Compliment vakjury
De drie innovaties zijn beoordeeld door de vakjury op een drietal criteria: de impact op de patiënt, de mate waarin het product innovatief is en de maatschappelijke impact.

“De app is laagdrempelig voor de gebruikers, heeft een open karakter, leidt niet tot overconsumptie van de zorg. De makers zoeken de samenwerking met onder meer het Nederlands Huisartsen Genootschap en de app kan verder doorontwikkeld worden als triage voor de online agenda van de huisarts en er zijn plannen voor het aanbieden van de app in meerdere talen. Maar het belangrijkste is dat er een droom achter zit, namelijk het betaalbaar houden van de zorg niet alleen nu maar ook voor onze kinderen en kleinkinderen”, aldus Ab Klink, voorzitter van de vakjury.

Meer informatie over de app is te vinden op moetiknaardedokter.nl.

Bron: Team MINDD

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen