Zikavirus niet verspreid tijdens 44 testevent in Rio de Janeiro

Array

Het zikavirus lijkt weinig gevaar op te leveren voor sporters die naar de Olympische Spelen in Rio de Janeiro gaan.  Op 5 augustus beginnen de Spelen. Inmiddels zijn 44 testevents in Rio ggehouden in Rio en niemand is besmet geraakt met het zikavirus. Het gaat bij de testevents en controle op zika-besmetting om 7000 atleten, 8000 vrijwilligers en 2000 officials, zo laat het organisatiecomité dinsdag weten.

Onlangs riep een groep van zo’n 150 wetenschappers riep in een open brief de wereldgezondheidsorganisatie WHO op de Spelen uit te stellen of te verplaatsen vanwege het risico op besmetting. De WHO stelde daarop dat het sportevenement nauwelijks invloed zal hebben op de verspreiding van het virus.

De WHO komt begin volgende week bijeen om de situatie rond het zikavirus opnieuw te bespreken en zeer waarschijnlijk komen er dan nieuwe richtlijnen ten aanzien van de Spelen in Rio.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen