Rapport Transparante Ketenzorg 2015

0
1072

Het zesde jaarrapport Transparante Ketenzorg over 2015 is gepubliceerd. Het rapport opgesteld door InEen op basis van door zorggroepen verzamelde gegevens. Het rapport geeft inzicht in de programmatische ketenzorg. Net als vorig jaar bevat deze rapportage gegevens over de zorgprogramma’s Diabetes Mellitus type 2, COPD en Vasculair Risico Management bij patiënten met een hartvaatziekte (HVZ) en zonder een hartvaatziekte (VVR). Nieuw dit jaar is de opname van het zorgprogramma Astma.Dit jaar leverden 105 zorggroepen gegevens aan die gezamenlijk ongeveer 14,5 miljoen inwoners van Nederland vertegenwoordigen. Daarmee participeren bijna alle zorggroepen in Nederland en vertegenwoordigt de benchmark circa 85% van de Nederlandse bevolking. De benchmark stelt zorggroepen in staat de eigen prestaties te spiegelen en onderling te vergelijken op basis van de gestandaardiseerde dataset. Dit vormt voor iedere zorggroep een essentieel onderdeel van het eigen kwaliteitsbeleid. Het analyseren van de verschillen vormt een aanzet voor het benoemen van verbeterpunten op het gebied van datamanagement of van de zorgprocessen zelf. Daarnaast biedt deze benchmark een kapstok bij de externe verantwoording van de branche en van de afzonderlijke zorggroepen over de door haar geleverde zorg.

 

Het aantal indicatoren behorend bij de diverse zorgprogramma’s is dit jaar beperkt als uitkomst van de discussie in het kader van “Het roer moet om” over externe verantwoording over de kwaliteit van zorg.

Vorig artikelHulplijn Stop it Now! wordt vaker teruggebeld
Volgend artikelWinnaars Bas Mulder Award 2016
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.