Annatommie mc breidt zorgketen uit met overname AVE Orthopedische Klinieken en MC Amstelveen

Array

Annatommie mc- voor orthopedie en beweging, een keten van gespecialiseerde orthopedische klinieken, neemt AVE Orthopedische Klinieken (AVE) en MC Amstelveen (MCA) over. Met de overname groeit Annatommie mc met circa 50% in omvang en wordt daarmee één van de belangrijkste aanbieders van gespecialiseerde, orthopedisch chirurgische zorg in Nederland.

Irene Groenink, algemeen directeur Annatommie mc: ‘’Ik ben blij dat we deze volgende stap in de ontwikkeling van Annatommie mc hebben kunnen zetten. Niet alleen omdat zowel AVE als MCA een waardevolle aanvulling vormen voor onze organisatie, maar ook omdat we samen met AVE de verzekerde patiëntenzorg in Amstelveen  kunnen continueren en de werkgelegenheid bij MCA kunnen waarborgen. Voor alle patiënten betekent dit een beter en breder aanbod van medisch specialistische zorg.’’

AVE en MCA
AVE vormt sinds 2009 een netwerk van orthopedische specialisten, die in  2015 circa 3000 patiënten behandelden op verschillenden locaties in Midden Nederland.  MCA is in 2012 gestart als medisch centrum waar patiënten op het gebied van orthopedie, pijnbestrijding, sportgeneeskunde,  maar ook andere specialismen zoals algemene chirurgie, urologie, gynaecologie en plastische chirurgie, worden behandeld. MCA is een ‘modern en klein ziekenhuis’ met twee grote en 2 kleinere operatiekamers en een verpleegafdeling. Annatommie mc richt zich specifiek op orthopedie en beweging, maar zal onder de naam Medisch Centrum Annatommie  Amstelveen samen met AVE naast orthopedische chirurgie een breed pakket aan medische specialisaties blijven aanbieden.

Specialistische orthopedische zorg
AVE zal onder de vlag van Annatommie mc specialistische orthopedische zorg blijven bieden op meerdere kleinere locaties in het land.  Wel zal AVE  gebruik kunnen maken van de aanvullende diensten die Annatommie mc reeds op haar verschillende locaties aanbiedt. Zo biedt Annatommie mc op elke locatie MRI, echo, röntgen, fysiotherapie en in Utrecht een hoogwaardig operatiecomplex met meerdaagse zorg, alwaar AVE een deel van haar operaties zal gaan uitvoeren.  Binnen het netwerk van Annatommie mc stijgt het aantal orthopedisch chirurgen van twaalf naar circa twintig, hetgeen de mogelijkheid biedt tot verbreding van het aanbod en meer subspecialisatie. Zo zullen er specifieke behandelteams worden samengesteld per aandachtsgebied binnen de orthopedie zoals  knie, heup, schouder, voet/enkel, rug/ wervelkolom en sport.

De nieuwe combinatie zal naar verwachting in 2016 circa 25.000 orthopedische patiënten met klachten aan het bewegingsapparaat behandelen. De drie organisaties bieden alle verzekerde zorg en zullen met dezelfde passie en professionaliteit zorg blijven bieden aan de patiënt.

Bron: Annatommie mc

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen