Mediq focust volledig op verdere internationale groei

0
848

Mediq focust volledig op verdere  internationale groei van het leveren van medische hulpmiddelen en zorgoplossingen
Met de goedkeuring van de ACM, rondt Mediq de verkoop van Apotheken Nederland aan Brocacef dus met succes af. Hiermee focust Mediq volledig op de levering van medische hulpmiddelen en zorgoplossingen rechtstreeks bij patiënten thuis, aan ziekenhuizen en andere zorginstellingen. Mediq heeft internationaal een leidende positie en is actief in 14 landen.

Rationale van de transactie

De transactie omvat naast de apotheken en de groothandel van Mediq Apotheken ook de bedrijfsonderdelen actief in de levering van geneesmiddelen aan ziekenhuizen en het verzorgen van logistieke dienstverlening. Met de verkoop van Mediq Apotheken Nederland focust Mediq op het versterken van de internationale positie in het leveren van medische hulpmiddelen en bijbehorende zorg aan huis. Tevens ondersteunt Mediq zorgprofessionals door het leveren van medische hulpmiddelen met zorg- en logistieke oplossingen. Dit verbetert de kwaliteit en efficiency waardoor zorgprofessionals zich meer kunnen richten op zorg. De internationale groeistrategie van Mediq richt zich zowel op autonome groei als groei via acquisities, middels Mediq’s ‘buy and build’-strategie.

 

Arthur de Bok, CEO: “Mediq is bij uitstek de partner voor patiënten, zorgprofessionals en zorgverzekeraars, toegewijd aan het verbeteren van de zorguitkomsten en het betaalbaar houden van de zorg. Onder meer door behandeling in de eigen leefomgeving  mogelijk te maken en daarbij zelfmanagement te stimuleren, verbeteren wij het leven  van patiënten die leiden aan chronische aandoeningen. De zorgoplossingen, zorgprocessen en logistiek van Mediq dragen bij aan het betaalbaar houden van de zorg.”

Mediq ontwikkelt innovatieve zorgprogramma’s die gericht zijn op betere therapietrouw, het ondersteunen van zelfmanagement van patiënten en het verlagen van de integrale kosten in de zorgketen. Daarbij focussen we ons op specifieke behandelgebieden, waaronder stomazorg, wondzorg, respiratoire zorg en drink- en sondevoeding. Ook mensen met diabetes of incontinentie vertrouwen op de medische hulpmiddelen en zorg van Mediq. Daarnaast levert Mediq medische hulpmiddelen aan zorginstellingen en werkt Mediq samen met zorgprofessionals aan initiatieven om kwaliteit en efficiency in de zorg te vergroten.

Vorig artikelZorgverleners ontvangen Valse Aanmaningen van Syncasso per e-mail
Volgend artikelVolhoudtijd kan overbelasting van mantelzorgers voorspellen
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.