LUMC: Bij elk bed een iPad

0
1125

In het Willem-Alexander Kinderziekenhuis (WAKZ) van het LUMC hangt sinds kort bij elk bed een iPad. Dit sluit aan bij de visie van het WAKZ om een digitaal kinderziekenhuis van de toekomst te worden.

Dankzij een gift van Stichting Buitenkliniek voor Kinderen kon het WAKZ voor elk kind een iPad aanschaffen. En dat is fijn. Wen spelletje doen of een serie kijken op een iPad biedt de kinderen en hun ouders in het ziekenhuis een welkome afleiding. De iPads hangen bij elk bed in een veilige houder die meteen als oplader en slot dienst doet.

Gratis entertainment

Op de iPad zitten alle denkbare spelletjes en maar liefst 10.000 boeken en tijdschriften. Allen gratis beschikbaar gesteld door Bruna via de app Bliyoo. Het bedrijf BeagleBoxx zorgde via haar serviceplatform PIECA voor dit grote aanbod aan entertainment en een eigen app voor de afdeling waar alle informatie op te lezen is.

Pedagogische zorg en school

Daarnaast kan ook de verpleegkundige of iemand van de ziekenhuisschool de iPad gebruiken, bijvoorbeeld om een patiënt uit te leggen wat er bij een onderzoek of operatie gaat gebeuren. De bedoeling is dat verpleegkundigen en pedagogisch medewerkers deze informatie steeds verder uitbreiden en dat alle informatie digitaal beschikbaar komt.

Bron: LUMC

BRONLUMC
Vorig artikelBrede Europese discussie over anti-dopingbeleid
Volgend artikelVan Rijn snoeit in zorgregels
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.