Nieuwe Oticon Opn™ hooroplossing helpt beter horen en reduceert hoorinspanning hersenen

Array

Nieuwe Opn™ hooroplossing van Oticon helpt u beter te horen en uw hersenen te ondersteunenen.  Oticon Opn is daarmee een verbetering in vergelijk tot hoortoestellen die momenteel “the best available care” leveren.
Jarenlang heeft de hoortoestelbranche geprobeerd om een oplossing te vinden voor de uitdaging waar alle mensen met een zich voor gesteld zien, namelijk het volgen van snel wisselende gesprekken met meerdere sprekers. Toonaangevend hoortoestelfabrikant Oticon heeft een geheel nieuwe aanpak gebruikt om dit probleem op te lossen.   Het resultaat; een baanbrekend nieuw hoortoestel wat gebruikers een betere oplossing biedt voor hun hoorproblemen. Beter nog dan “The best available standard of care” hooroplossingen. Met de nieuwe Oticon Opn horen mensen met een gehoorverlies niet alleen beter, maar onthouden ze ook meer van wat er gezegd wordt.  En zonder  dat ze daarvoor keihard hun best voor moeten doen.

Geluid in hersenen

De meeste mensen gaan ervan uit dat horen iets is wat in hun oren gebeurt.  In feite is het zo dat geluid in de hersenen wordt omgezet in informatie die betekenis heeft. De hersenen werken hard om dat voor elkaar te krijgen. Wanneer de geluidssignalen vanuit de oren gebrekkig zijn door gehoorverlies, moeten hersenen nog harder werken om het geluid begrijpelijk te maken.

Ultrasnelle geluidsprocessor

Oticon Opn is een revolutionair nieuw hoortoestel met BrainHearing™ technologie. Het is het eerste hoortoestel waarvan bewezen is dat dit horen voor hersenen gemakkelijker maakt.  Met de nieuwe Oticon Opn horen mensen met een gehoorverlies niet alleen beter zonder dat ze daar keihard hun best voor moeten doen, maar onthouden ze ook meer van wat er gezegd wordt. Ondersteund door een ultrasnelle geluidsprocessor, beheert Oticon Opn op deskundige wijze meerdere spraak- en geluidsbronnen.  Hierdoor kunnen mensen met minder inspanning beter horen, zelfs in uitdagende luistersituaties zoals in restaurants of tijdens sociale bijeenkomsten.

PR%20IMAGE%20Oticon_Opn_C068RoyalBlue_Exploded_on_transparent_background-2

Minder luisterinspanning

Tijdens testen werd gebruikt gemaakt van pupillometrie. Pupillometire is een erkende maat voor de belasting van de hersenen.  De Oticon Opn-gebruikers ervoeren een vermindering van 20%* in de luisterinspanning die zij moesten leveren om spraak te kunnen begrijpen ten opzichte van premium hooroplossingen van Oticon. Uit aanvullend onderzoek blijkt dat men door het gebruik van Oticon Opn minder hersencapaciteit hoeft te gebruiken voor het begrijpen van spraak. En dat men 20%** meer kan onthouden van wat er gezegd wordt. Hierdoor zien we dat Oticon Opn de spraakverstaanbaarheid, de belangrijkste parameter voor de gebruiker, met 30%* verhoogt. Dit zou kunnen betekenen dat slechthorenden sociale aangelegenheden minder snel zullen mijden.

“Oticon Opn betekent een grote stap voorwaarts op het gebied van hoortoesteltechnologie,” aldus Taco Drok, audiologisch specialist van Oticon.  “Laat u niet voor de gek houden door zijn kleine afmetingen.  Opn is een krachtpatser vol innovatieve technologieën.  Het ultrasnelle en precieze Velox™ platform verwerkt geluidgegevens 50 keer sneller dan voorheen – zoals een cheetah 50 keer sneller is dan een stekelvarken – door geluiden in de omgeving meer dan 100 keer per seconde te scannen, te analyseren en aan te passen. Dit betekent dat geluiden niet langer worden buitengesloten, maar beschikbaar blijven zodat men zich kan richten op de geluiden die men graag wil horen.”

Deze extreme verwerkingssnelheid maakt het voor dragers mogelijk om van het volledige geluidsbeeld te genieten. Zij kunnen de geluiden die zij willen horen gemakkelijk volgen en hun focus snel verleggen als dat nodig is. Omgevingsgeluiden blijven beschikbaar, maar zijn niet indringend zodat dragers zich kunnen richten op de geluiden die zij graag willen horen. Bijvoorbeeld in een restaurant, een van de meest uitdagende luisteromgevingen voor mensen met een gehoorverlies, kunnen slechthorenden met Oticon Opn zich gemakkelijker op het gesprek aan tafel richten en hebben zij minder last van achtergrondgeluiden en concurrerend spraakgeluid.

Een ultramodern draadloos communicatiesysteem stelt slechthorenden in staat om audio vanaf een smartphone of ander apparaat rechtstreeks naar hun hoortoestel te streamen met behulp van een technologie die tijdens het streamen aanzienlijk minder batterijstroom verbruikt. Met de gratis te downloaden Oticon ON-app kan het volume aangepast worden, naar een ander programma overgeschakeld en het batterijniveau gecontroleerd worden, met slechts een tik van de vinger. De ON-app biedt daarnaast een handige “zoek mijn hoortoestel”-zoekfunctie en snelle links naar counselingadvies en gebruiksaanwijzingen.

Oticon Opn is ontworpen met het oog op de toekomst.  Het is het eerste hoortoestel ter wereld dat verbinding maakt met het internet via het If This Then That-netwerk (IFTTT.COM).  Met Oticon Opn kan er verbinding gemaakt worden met een reeks voor IFTTT geschikte apparaten die in het dagelijks leven gebruikt worden, zoals deurbellen, verlichtingssystemen voor in huis en huishoudelijke apparaten. De hooroplossing zal gebruikers in staat stellen hun hoortoestel te gebruiken in combinatie met een toenemend aantal IFTTT-compatibele oplossingen zodra deze beschikbaar komen.

Klik hier voor meer informatie over en de nieuwe Opn-hooroplossing van Oticon.

Over Oticon

Wereldwijd hebben 500 miljoen mensen gehoorverlies. De meerderheid is ouder dan 50 jaar en 8% is jonger dan 18 jaar. Het is Oticons ambitie dat onze klanten – hoorzorg professionals over de hele
wereld – onze producten kiezen voor mensen met gehoorverlies. Met passie, toewijding en professionele deskundigheid ontwikkelt en produceert Oticon hoortoestellen voor zowel volwassenen als kinderen. Oticon ondersteunt elke vorm van gehoorverlies, van licht tot ernstig, en we zijn er trots op dat we een aantal van de meest innovatieve hoortoestellen hebben ontwikkeld. 
www.oticon.nl

*Vergeleken met Oticon Alta2 Pro

** Het individuele voordeel kan variëren, afhankelijk van de voorschrijving of het advies

Bron: Oticon

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen