ChemConnection zet grote stap om wereldwijd hoofdrol in productie nanomedicijnen te nemen

Array

ChemConnection zet enorme stap om wereldwijd hoofdrol te nemen in productie nanomedicijnen
ChemConnection, een van de bedrijven op het Osse Pivot Park, heeft dankzij de recente succesvolle GMP-productie van een complex nanomedicijn en investeringen in haar productiefaciliteit en analytische mogelijkheden een enorme stap voorwaarts gezet om wereldwijd gezien het leidende centrum voor de productie van nano-medicijnen te worden.

Nanomedicijnen

“De recente investeringen hebben een boost gegeven aan de vooruitgang van nanomedicijnen,” aldus Gerjan Kemperman, CEO bij ChemConnection. “Daarnaast hebben wij een GMP-productie van CriPec® docetaxel, een complex nanomedicijn tbv de behandeling van kanker, voor onze klant Cristal Therapeutics uitgevoerd. De succesvolle uitvoer van het proces, de analytische ontwikkeling en GMP-productie tonen onze expertise binnen de verfijnde ontwikkeling en productie van nanomedicijnen.”

Nanobolletjes

Nanomedicijnen zijn geneesmiddelen gemaakt van zeer kleine deeltjes. De gecontroleerde afgifte, soms op zeer specifieke plaatsen in het lichaam, is de grote kracht van nanogeneesmiddelen. De nanobolletjes kunnen allerlei soorten werkzaam bestanddeel bevatten: chemische stoffen, eiwitten of genetisch materiaal. Daarnaast kan het oppervlak van de nanobolletjes aangepast worden waarmee een bepaalde snelheid van afgifte of bepaalde doelorganen worden bereikt.

Het door ChemConnection geproduceerde middel wordt toegepast binnen de klinische onderzoeksfase voor patiënten met solide kanker, ofwel kanker binnen een specifiek orgaan.

Bron: Pivot Park

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen