Software ondersteunt minimaal-invasieve behandelingen aneurysma aorta

0
556

Evar Guidance Engine-software ondersteunt de chirurg bij de behandeling van minimaal-invasieve behandelingen van aneurysma’s van de aorta
Siemens introduceert het software-applicatiepakket Evar Guidance Engine ter ondersteuning van minimaal-invasieve behandelingen van aneurysma’s van de aorta. Het eerste softwarepakket dat een geautomatiseerde workflow voor stentplaatsing met fusiebeelden mogelijk maakt.

Fusiebeelden

Met geautomatiseerde workflows ondersteunt Evar Guidance Engine de complete ingreep vanaf de analyse van de pre-procedurele CT-beelden en de beeldgeleide ingreep tot en met de intra-operatieve 3D-controle. De CT-opname wordt automatisch gereedgemaakt voor overlay met de 2D-doorlichtbeelden, de zogeheten fusiebeelden. Evar Guidance Engine herkent de vaatwanden van de aorta, markeert verder de uitgaande vertakkingen van de hoofdvaten en berekent de optimale angulatie van de C-boog.

3D-beeldgeleiding

Nu kunnen de anatomische markeringen van de pre-procedurele CT-beelden rechtstreeks op de doorlichtbeelden worden weergegeven, ter oriëntatie voor de chirurg, zodat de stent sneller en nauwkeurig kan worden geplaatst.Deze fusiebeelden in de hybride OK beperken de benodigde stralingsdosis, alsmede de benodigde hoeveelheid contrastmiddel voor de patiënt in vergelijking met de conventionele procedure zonder 3D-beeldgeleiding. De stent kan uiterst nauwkeurig worden gepositioneerd, terwijl ook nog de OK-tijd wordt verkort.

Bron: Siemens

Vorig artikelAcademische Werkplaats Ouderen
Volgend artikelModulair organiseren kan samenhang in de zorg verbeteren
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.