BE Imaging GmbH neemt aandeel in Radboudumc spin-off SPL Medical

0
1073

Duits bedrijf neemt aandeel in Radboudumc spin-off SPL Medical

Licentie- en distributieovereenkomst voor innovatief contrastmiddel

SPL Medical, een spin-off van het Radboudumc, heeft een exclusieve licentie- en distributieovereenkomst gesloten met b.e. imaging GmbH. Dit Duitse bedrijf, onderdeel van de Bender Gruppe GmbH, gaat de contrastvloeistof Combidex van SPL Medical leveren in Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk. Daarnaast heeft b.e. imaging geïnvesteerd in SPL Medical en is het aandeelhouder geworden.

Het Nijmeegse bedrijf SPL Medical (Saving Patients’ Lives B.V.) is producent en leverancier van Combidex (Ferumoxtran-10). Met deze ijzerhoudende contrastvloeistof zijn heel kleine uitzaaiingen van kanker in de lymfklieren te detecteren.

Sneller zichtbaar, nauwkeuriger behandelen

Een MRI kan in combinatie met Combidex als contrastmiddel uitzaaiingen tot zelfs twee millimeter in de lymfeklieren opsporen. Door die kleinere uitzaaiingen zichtbaar te maken kan er tijdig en nauwkeuriger worden behandeld, wat belangrijk is voor de kwaliteit van leven van patiënten. Het kan de kans op overleven vergroten en de behandelkosten reduceren.

Twee aandeelhouders SPL Medical

Ari Aminetzah, directeur van SPL Medical: “We zijn erg ingenomen met de samenwerking die met b.e. imaging met ons is aangegaan. Het bedrijf heeft enorm veel ervaring in de distributie en marketing van radiologische en urologische producten in Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk. We kunnen profiteren van hun kennis van de contrastmiddelenmarkt in die landen. Bovendien versterkt de samenwerking onze inspanningen om het middel zo snel mogelijk naar de patiënt te brengen.”

www.splmedical.com

www.bendergruppe.com

Bron: Radboudumc