Rabobank gaat samenwerken met ZIB Crowdfunding

0
1577

Rabobank en ZIB Crowdfunding gaan samenwerken om ondernemers, voor wie dat passend is, beter en sneller te kunnen helpen om hun plannen gefinancierd te krijgen mede met inzet van crowdfunding. De bank gaat mkb’ers actief doorverwijzen naar het crowdfundingplatform van ZIB.

ZIB Crowdfunding werd vorig jaar bekend door de grootste en meest succesvolle Nederlandse crowdfundingactie voor de zorg in Nederland. Voor de nieuwbouw en renovatie van het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis in Vlissingen werd binnen drie maanden het streefbedrag van 10,6 miljoen euro opgehaald. Inmiddels is de eerste fase van de bouw bijna voltooid.

ZIB Crowdfunding is een initiatief van Zeeland Investments Beheer dat onder leiding van de bekende Zeeuwse ondernemer Henk van Koeveringe beheerder is van beleggingsfondsen in vastgoed. ZIB Crowdfunding richt zich op financieringen aan Nederlandse mkb-ondernemingen ten behoeve van vastgoed of overige (vaste) activa.

Meer kansen voor ondernemers

Rabobank wil de financiële motor voor ondernemend Nederland zijn door ondernemers te helpen met het vinden van financiering voor hun plannen. Voor ondernemers die voor financiering van hun plan geen of maar deels bancair krediet kunnen krijgen, kan crowdfunding een alternatief of aanvulling zijn. De crowdfundingplatforms waarmee Rabobank samenwerkt zijn dan ook sterk gericht op het mkb. ZIB Crowdfunding is de derde samenwerkingspartner van Rabobank voor crowdfunding, waardoor het palet aan financieringsmogelijkheden waar de coöperatieve bank haar zakelijke klanten snel en beter op kan wijzen groeit.

ZIB Crowdfunding is verheugd en trots dat ze met Rabobank kan gaan samenwerken. “Het betekent veel nieuwe kansen voor ondernemen in Nederland en dat is goed nieuws. De samenwerking met Rabobank geeft ZIB Crowdfunding de kans verder te groeien. We kunnen méér ondernemers gaan helpen hun groei te realiseren”, aldus Nathalie Oosterlinck-IJsebaert, operationeel directeur van ZIB Crowdfunding. “Naast projecten die via ons eigen netwerk binnenkomen, zullen er in de toekomst ook via Rabobank projecten worden aangedragen.”

De samenwerking tussen ZIB Crowfunding en Rabobank volgt op de eerdere samenwerking die Rabobank in mei is aangegaan met crowdfundingpartners Collin Crowdfund en Oneplanetcrowd.

Over ZIB

ZIB Crowdfunding richt zich op Nederlandse ondernemingen die een financieringsbehoefte hebben vanaf 1 miljoen euro. ZIB Crowdfunding verstrekt leningen voor de zorgsector, commercieel en recreatief vastgoed, woningportefeuilles en overige maatschappelijk relevante projecten. Het crowdfundingplatform is opgestart vanuit Zeeland Investments Beheer (ZIB), beheerder van beleggingsfondsen in vastgoed, onder leiding van ondernemer Henk van Koeveringe. ZIB heeft een positief en stabiel trackrecord van meer dan 16 jaar, met meer dan 2500 particuliere investeerders.