Foto 1 v.l.n.r.: Ingo Tideman (directielid Care bij PinkRoccade Healthcare) Pieter Vergroesen (CFO bij ’s Heeren Loo Zorggroep) Boukje Clason (procesmanager ECD bij ’s Heeren Loo Zorggroep) Keimpe Zandvliet (taktisch inkoper bij ’s Heeren Loo Zorggroep) Corien Veeneman (Managing Director Care bij PinkRoccade Healthcare) Marc de Barse (CIO bij ’s Heeren Loo Zorggroep Mark Byrman (accountmanager bij PinkRoccade Healthcare)

Co-creatie inzetten voor verbeteren zorg

De ‘s Heeren Loo Zorggroep verlengt samenwerking PinkRoccade Healthcare

’s Heeren Loo Zorggroep heeft gister getekend voor een verlenging van de samenwerking met PinkRoccade Healthcare. Door middel van co-creatie met cliënt is het portaal mijnCaress geoptimaliseerd, waardoor het dossier ook voor cliënten van ’s Heeren Loo Zorggroep beschikbaar komt. Deze ontwikkeling verbetert de zorgdialoog tussen cliënten, verwanten en begeleiders.

In heel Nederland biedt de zorggroep mensen met een verstandelijke beperking de kans om hun leven in te vullen zoals zij dat willen, door hen zorg te bieden die varieert van lichte ondersteuning tot intensieve 24-uurs opvang. In 2013 startte ’s Heeren Loo het Elektronisch Cliënt Dossier (ECD) mijnCaress van PinkRoccade Healthcare. Met mijnCaress werken alle disciplines met één systeem. Marc de Barse, Directeur Informatie & Organisatie van de ’s Heeren Loo Zorggroep: ‘Bij alles wat wij doen, staat het bieden van kwalitatief hoogwaardige zorg aan onze cliënten centraal. Het ECD van de ’s Heeren Loo Zorggroep levert hier een belangrijke bijdrage aan. Met deze ondertekening wordt de lijn die de ’s Heeren Loo Zorggroep ingezet heeft, samen met PinkRoccade Healthcare verder gebouwd. De goede afspraken met betrekking tot kwaliteit van de software, releases, processen en normeringen helpen daarbij.’

Innoveren door middel van co-creatie

De afgelopen jaren speelde innovatie een belangrijke rol in de samenwerking tussen de ’s Heeren Loo Zorggroep en PinkRoccade: processen zijn geoptimaliseerd door middel van co-creatie. Zorg en ICT kwamen samen bij de ontwikkeling van het systeem en hierdoor is mijnCaress enorm gegroeid. Corien Veeneman, managing director Care bij PinkRoccade Healthcare: ’s Heeren Loo behoort tot de top drie van gehandicaptenzorgorganisaties in Nederland. Onze ambitie is om samen met hen en andere zorgorganisaties het mooiste elektronisch dossier voor cliënten te maken. Op basis van de ervaringen is het dossier vernieuwd, waardoor we in verschillende processen innovaties hebben doorgevoerd. Zo ondersteunt mijnCaress de zorgprofessional nog beter bij het cyclisch en methodisch werken. Met de ontwikkeling van dit systeem en de nieuwe toepassingen ondersteunen we het kernproces van de zorggroep nog beter: het bieden van zorg aan mensen met een verstandelijke beperking.’

Over ‘s Heeren Loo Zorggroep

 

Foto 1 v.l.n.r.:   Ingo Tideman (directielid Care bij PinkRoccade Healthcare) Pieter Vergroesen (CFO bij ’s Heeren Loo Zorggroep) Boukje Clason (procesmanager ECD bij ’s Heeren Loo Zorggroep) Keimpe Zandvliet (taktisch inkoper bij ’s Heeren Loo Zorggroep) Corien Veeneman (Managing Director Care bij PinkRoccade Healthcare) Marc de Barse (CIO bij ’s Heeren Loo Zorggroep Mark Byrman (accountmanager bij PinkRoccade Healthcare)  Han Knooren (algemeen directeur PinkRoccade)

Foto  v.l.n.r.:
Ingo Tideman (directielid Care bij PinkRoccade Healthcare) Pieter Vergroesen (CFO bij ’s Heeren Loo Zorggroep) Boukje Clason (procesmanager ECD bij ’s Heeren Loo Zorggroep) Keimpe Zandvliet (taktisch inkoper bij ’s Heeren Loo Zorggroep) Corien Veeneman (Managing Director Care bij PinkRoccade Healthcare) Marc de Barse (CIO bij ’s Heeren Loo Zorggroep Mark Byrman (accountmanager bij PinkRoccade Healthcare) Han Knooren (algemeen directeur PinkRoccade)

De ‘s Heeren Loo Zorggroep ondersteunt in bijna het hele land mensen met een verstandelijke beperking. Jong en oud helpen wij een passend antwoord te vinden op grote en kleine vragen. Dichtbij en samen met de mensen die belangrijk voor hen zijn. De cliënt maakt eigen keuzes en wij ondersteunen hem hierbij. Het gaat om de cliënt; om wie hij is en om wat hij kan en wil. Samen, ontwikkeling, betrokken en passie zijn de waarden die ons werk richting geven.

Over PinkRoccade Healthcare

PinkRoccade Healthcare vernieuwt dienstverlening in de zorg door het creëren van naadloze verbindingen tussen mensen, inzichten, capaciteiten en systemen. De onderneming ontwikkelt, levert en onderhoudt softwareproducten in co-creatie met de zorgsector en met operational partnership als uitgangspunt. Het elektronisch cliëntdossier (ECD) mijnCaress faciliteert effectieve samenwerking tussen alle betrokkenen in het zorgproces waardoor de cliënt de gewenste en op elkaar aansluitende zorg ontvangt. mijnCaress is beschikbaar voor ouderen- en gehandicaptenzorgorganisaties.

Bron: ’s Heeren Loo Zorggroep & PinkRoccade Healthcare

 

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen