Ziekenhuizen Winterswijk en Doetinchem gaan door met fusieplannen

Array

Het Koningin Beatrix Streekziekenhuis in Winterswijk en het Slingelandziekenhuis in Doetinchem kunnen verder met hun fusieplannen. De cruciale zorg (spoedeisende hulp (SEH), acute verloskunde en cisisopvang GGZ) komt door de concentratie niet in gevaar, zo heeft de Nederlandse Zorgautoriteit geconstateerd. Ondernemingsraden, cliëntenraden, en overige medezeggenschapsorganen van de beide ziekenhuizen zijn op zorgvuldige wijze bij de voorbereiding van de fusie betrokken. Alle medezeggenschapsorganen hebben positief geadviseerd. Ook de overige stakeholders, bijvoorbeeld zorgverzekeraars en banken zijn goed betrokken bij de fusieplannen en zijn hier positief over.

De Nederlandse Zorgautoriteit oordeelt nu dat door de concentratie van de ziekenhuizen de cruciale zorg (spoedeisende hulp, acute verloskunde en cisisopvang ggz) niet in gevaar komt. Volgens het SZ zijn de ondernemingsraden, cliëntenraden, en overige medezeggenschapsorganen van de beide ziekenhuizen “op zorgvuldige wijze bij de voorbereiding van de fusie betrokken”. Zorgverzekeraars en banken, zijn positief over de fusieplannen, aldus het SZ.

Fusieplannen

De twee ziekenhuizen maakten in december 2015 bekend te willen fuseren. Zij hadden dit voornemen enkele jaren eerder al, maar er was veel weerstand tegen de fusie in met name Winterswijk. Onder de bevolking leefde de angst dat het behandelaanbod in Winterswijk drastisch ingeperkt zou worden als gevolg van de fusie. Het SZ en SKB willen dat beide ziekenhuizen blijven bestaan na een fusie.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen