LUMC-Campus Den Haag organiseert zomercursus volksgezondheid

Array

Ongeveer dertig medische studenten en professionals namen afgelopen week deel aan de summercourse Population Health Management. Organisator, Den Haag, ging in maart van dit jaar van start. De cursisten presenteerden plannen om de gezondheid van mensen uit risicogroepen te verbeteren.
De deelnemers aan deze zomercursus volgden de hele week lezingen, onder meer over de veranderingen in de zorg die momenteel plaatsvinden. Zo is er technisch steeds meer mogelijk, verandert de samenstelling van de bevolking en staan de voorkeuren van de individuele patiënt steeds meer centraal. De cursisten gingen ook langs bij deskundigen in de praktijk.

Hartinfarcten voorkomen

De deelnemers hadden een diverse achtergrond, van studenten geneeskunde tot huisartsen, GGD-medewerkers en medisch specialisten. Ze werkten in groepjes plannen uit om op een kosteneffectieve manier de gezondheid van kwetsbare doelgroepen te verbeteren. Afgelopen vrijdag presenteerden zij hun ideeën over onder meer suïcidepreventie, het voorkomen van hartinfarcten bij Hindostanen met diabetes en valpreventie bij ouderen.

Onderzoeksmaster

Een aantal van deze plannen komt in aanmerking om daadwerkelijk gerealiseerd te worden, zo maakte Renée Barge bekend. Zij is lid van de raad van bestuur van MCH-Bronovo en bestuurslid van de LUMC-Campus Den Haag. Volgend jaar wordt de Summercourse Population Health Management weer georganiseerd, van 3 juli tot 7 juli.

“We willen deze cursus laten uitgroeien tot een een onderzoeksmaster, die uit onderdelen bestaat die ook los te volgen zijn”, aldus Mattijs Numans, hoogleraar huisartsgeneeskunde aan het LUMC en directeur-kwartiermaker van de LUMC-Campus Den haag.

Over LUMC-Campus Den Haag

LUMC-Campus Den Haag is een gezamenlijk initiatief van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC), de Haagse Samenwerkende Topklinische Opleidingsziekenhuizen (STZ-ziekenhuizen) MCH-Bronovo en het HagaZiekenhuis, de Universiteit Leiden, de Gemeente Den Haag en GGD Haaglanden. De initiatiefnemers beogen met kennis en netwerken bij te dragen aan het aanpakken van complexe gezondheidsproblematiek van kwetsbare bevolkingsgroepen in een grootstedelijke, multi-etnische omgeving.

Bron: LUMC

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen