Uitbreiding directie Promedico: Marcel Bos nieuwe COO

Array

De afgelopen tijd heeft ICT B.V. een groei doorgemaakt in zowel productaanbod als aantal medewerkers. Naar verwachting zet deze groei zich de komende jaren voort. Daarom is door het bestuur van Stichting Automatisering Huisartsen besloten tot uitbreiding van de directie. Per 18 juli 2016 is Marcel Bos aangesteld als Chief Operating Officer (COO). Samen met Pita van Arkel (CEO) wordt hij verantwoordelijk voor de verdere uitrol van visie en strategie.

Voor zijn aanstelling versterkte Marcel Bos Promedico al in een adviserende rol. De keuze voor Bos was mede door zijn technische en bedrijfskundige achtergrond een logische stap voor het steeds groter wordende Promedico. Van Arkel: “Wij zijn blij dat Marcel zijn kennis en ervaring gaat inzetten om samen met mij invulling te geven aan de ambitieuze toekomstplannen van Promedico. We zijn ervan overtuigd dat het bundelen van onze krachten leidt tot de gewenste vernieuwing in de ICT voor de zorg.”
 
Marcel Bos heeft ruim 30 jaar ervaring in de software-industrie, met een belangrijke focus op zorg. Hij gaf 16 jaar leiding aan de consulting activiteiten van Oracle, zowel als directeur consulting Nederland als in internationaal verband. In die tijd heeft hij een belangrijke bijdrage geleverd aan het ontwikkelen en op de markt brengen van het zorgverzekeringssysteem Oracle Health Insurance. Hij was recent succesvol bij Edifecs op het gebied van Healthcare Data Interchange in Nederland en in het Midden-Oosten. Marcel Bos blijft naast zijn werk bij Promedico ook actief als management consultant bij Lowdown Consulting B.V.
Over Promedico
Promedico maakt samen met Unita Holding B.V. onderdeel uit van Salus Holding B.V. Alle drie de organisaties hebben dezelfde bestuurders. Daarnaast is er een gedeeld belang in de leverancier van keteninformatiesysteem Care2U. De focus van Salus ligt op het ontwikkelen en leveren van software aan de eerstelijns gezondheidszorg. Salus valt onder Stichting Automatisering Huisartsen, waardoor de gelden direct worden teruggebracht in product en innovatie.
Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen