Inspecties onderzoeken kwaliteit jeugdhulp bij drie zorgboerderijen

Array

De Inspectie Jeugdzorg en de Inspectie voor de Gezondheidszorg hebben in het voorjaar van 2016 onderzoek gedaan naar de kwaliteit van de bij drie . Op grond van het onderzoek oordelen de inspecties dat de kwaliteit van de jeugdhulp bij de zorgboerderijen ‘De Verborgen Kracht’ en ‘Eben-Haëzer’ voldoende is, maar bij ‘Men-training Salland’ onvoldoende.

Naar aanleiding van verschillende signalen over zorgen omtrent de kwaliteit van de jeugdhulp onderzochten de inspecties of de zorgboerderijen ‘De Verborgen Kracht’, ‘Eben-Haëzer’ en ‘Mentraining Salland’ verantwoorde hulp aan jongeren bieden. De onderzoeken werden uitgevoerd aan de hand van verschillende onderdelen van het toetsingskader Verantwoorde hulp voor jeugd.

De Verborgen Kracht

De inspecties zijn van oordeel dat de kwaliteit van de jeugdhulp van De Verborgen Kracht ten aanzien van alle getoetste criteria voldoende is. De inspecties hebben er vertrouwen in dat De Verborgen Kracht de geconstateerde aandachtspunten op eigen kracht en binnen een redelijke termijn oppakt. De inspecties blijven de ontwikkelingen bij De Verborgen Kracht volgen via het reguliere toezicht

Eben-Haëzer

De inspecties zijn van oordeel dat de kwaliteit van de jeugdhulp van Eben-Haëzer voldoende is. De kwaliteit van de jeugdhulp dient echter op alle punten voldoende te zijn. Bij zorgboerderij Eben-Haëzer is dit bij acht van de tien criteria het geval. Eben-Haëzer dient concrete verbeter-maatregelen te treffen voor de geconstateerde tekortkomingen op het gebied van de veiligheid en de organisatie alsmede een aantal aandachtspunten.
De inspecties willen vóór 12 augustus 2016 een overzicht ontvangen van de verbetermaatregelen die de zorgboerderij neemt en vóór 19 oktober 2016 een resultaatsverslag over de getroffen verbetermaatregelen.

Mentraining Salland

De inspecties oordelen dat de kwaliteit van de jeugdhulp van Mentraining Salland onvoldoende is. De inspecties constateren tekortkomingen in onder meer de kwaliteit van de fysieke leefomgeving, de veiligheid in het algemeen en de veilige verstrekking van medicatie. Bij Mentraining Salland waren vier van de elf getoetste criteria voldoende.

De inspecties zijn van oordeel dat de kwaliteit van Mentraining Salland op alle onderzochte criteria voldoende dient te zijn. De inspecties verwachten dat Mentraining Salland ervoor zorgt dat vóór 2 augustus de noodzakelijke verbetermaatregelen zijn doorgevoerd ten aanzien van de kwaliteit van de fysieke leefomgeving, het beperken van de veiligheidsrisico’s voor de kinderen en het op veilige wijze verstrekken van medicatie.
De inspecties verwachten verder dat Mentraining Salland ervoor zorgt dat uiterlijk 19 oktober 2016 ook de andere verbeterpunten zijn gerealiseerd.
Uiterlijk een week na het verstrijken van beide data verwachten de inspecties van Mentraining Salland schriftelijke informatie over de implementatie van de verbetermaatregelen.

Bron: Inspectie Jeugdzorg

 

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen