Zorgen over grote aantal verdrinkingen en afnemende zwemvaardigheid

0
635

Reddingsbrigade maken zich zorgen over het grote aantal . Halverwege het zomerseizoen zijn er al meer dan gemiddeld aantal mensen verdronken. Het aantal verdrinkingen is momenteel al net zo hoog als normaal gesproken in een heel seizoen, zegt een woordvoerder.

Vorige week kwam de reddingsbrigade 417 keer in actie. Daarbij ging het in zes gevallen om een redding uit een levensbedreigende situatie.

Zwemvaardigheid

Ook constateert de reddingsorganisatie een de trend van afnemende zwemvaardigheid een rol speelt. Bij vijf van de acht zwemdoden speelde een beperkte zwemvaardigheid een rol. Gewezen wordt op onderzoek waaruit blijkt dat het aantal behaalde zwemdiploma’s in Nederland, met name in de gevorderde categorieën B en C, sterk afneemt.

Verdinkingen

In totaal heeft de Reddingsbrigade deze zomer al 123 mensen gered. Sommige mensen gaan zwemmen op plaatsen waar dat niet mag/kan en ook raken kinderen te water.  De organisatie voert jaarlijks zo’n 9000 hulpverleningsacties uit. De brigade adviseert om alleen op plaatsen te gaan zwemmen waar op dat moment toezicht wordt gehouden door strandwachten.

Vorig artikelGroot deel donororganen komt van 56+ers
Volgend artikelFamilie van der Leegte (VDL) op bezoek in Maastricht UMC+
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.