Tot tweede kwartaal 2017 tekort Thyrax Duotab (levothyroxine)

Array

Het bedrijf Aspen Pharma Trading heeft meer tijd nodig om het productieproces van Thyrax tabletten op de nieuwe locatie op orde te hebben. De tabletten afkomstig van deze fabriek kunnen naar verwachting vanaf het tweede kwartaal van 2017 geleverd worden. Dat heeft het bedrijf aan het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) laten weten. Het bedrijf Aspen Pharma Trading is houder van de vergunning om Thyrax Duotab in Nederland op de markt te brengen.

Begin 2016 berichtte het CBG over een voorzien van Thyrax Duotab.

Patiënten die op dit moment Thyrax Duotab gebruiken kunnen in overleg met hun arts en apotheker overstappen op een ander geneesmiddel met de werkzame stof levothyroxine.

Meer informatie
  • Voor vragen of zorgen over uw gezondheid kunt u terecht bij uw behandelend arts.
  • Voor meer informatie over uw medicatie kunt u terecht bij uw apotheker.
  • Voor informatie over de beschikbaarheid van Thyrax Duotab en alternatieve medicijnen: www.apotheek.nl.
  • Bij vragen over deze situatie kunt u bellen met het Steunpunt Thyrax-tekort, een initiatief van de patiëntenorganisatie Schildklier Organisatie Nederland (SON). Het telefoonnummer is 0800 – 7055.
    Meer informatie, over onder meer de beltijden staat op de website van de SON.
  • Bijwerkingen en gezondheidsklachten na omzetting op een ander medicijn kunt u melden via de website van Bijwerkingencentrum Lareb.
Documenten
  • Vragen en antwoorden – tekort aan Thyrax Duotab 0,025 mg

    Laatst geactualiseerd op: 9 augustus 2016 Thyrax Duotab (levothyroxine) 0,025 mg is niet meer leverbaar. Ook komt er een tekort…

    Bron: CBG-MEB

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen