Patiënt mét hond natuurlijk ook welkom

Array
Patiënten die afhankelijk zijn van een assistentiehond kunnen gewoon terecht bij de tandarts, vindt de KNMT.

Aanleiding voor deze uitspraak is het VN-verdrag voor de rechten van mensen met een beperking dat deze maand in Nederland in werking is getreden. De Eerste en Tweede Kamer stemden eerder dit jaar in met de ratificatie van het verdrag. Vanaf nu moet het voor zo’n 2 miljoen Nederlanders met een beperking gemakkelijker worden om gebruik te maken van gebouwen en diensten.

Patiëntenbelang voorop

Hierbij gaat het om openbare ruimten – een tandartspraktijk is dit niet- maar de KNMT stelt dat dat in dit geval niet uitmaakt. Onze leden kijken altíjd hoe ze hun patiënten kunnen helpen. Dat betekent dat er bijvoorbeeld afgeweken kan worden van de richtlijn infectiepreventie als dat de zorg van de patiënt ten goede komt. Tandartsen kunnen patiënten met een aan het einde van de dag inplannen, zodat andere patiënten er geen last van hebben. En de praktijk kan dan daarna worden schoongemaakt.

Bron: KNMT

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen