Vergoedingen oorstukje hoorhulpmiddel

Array

worden volledig vergoed door de zorgverzekeraar.

Voor de vergoeding bij vervanging van oorstukjes gelden de volgende voorwaarden:

  • voor gebruikers jonger dan 16 jaar: het oorstukje mag pas 12 maanden na de verstrekking worden vervangen;
  • voor gebruikers van 16 jaar of ouder: het oorstukje mag pas 30 maanden na de verstrekking worden vervangen;
  • indien een oorstukje niet meer adequaat is (gebroken of meer passend), dan wordt de vervanging binnen een kortere periode wel vergoed.

De audicien verzorgt de vergoeding met uw zorgverzekeraar. Hieraan is wel de voorwaarde verbonden dat de audicien een contract met uw zorgverzekeraar heeft. Vaak hebben zorgverzekeraars met de gecontracteerde audiciens afspraken gemaakt over oorstukjes, reparaties en nazorg. Deze vallen dan binnen de gecontracteerde zorg.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen