Wanneer en hoe wordt uw hoortoestel vergoed?

Array

Vanaf 1 januari 2013 komt u in aanmerking vergoeding voor een als u aan één oor een heeft van gemiddeld 35 dB of meer. Dit gemiddelde wordt berekend over de frequenties 1000, 2000 en 4000 Hz.

Een verzekerde kan zowel bij een door zijn zorgverzekeraar gecontracteerde audicien als niet gecontracteerde audicien terecht voor een hoortoestel. Bij de zorgverzekeraar kan worden geïnformeerd met welke audiciensbedrijven zij een contract hebben. Sommige audiciens hebben geen contract met uw zorgverzekeraar kunnen afsluiten.
Wanneer u kiest voor een door uw zorgverzekeraar niet-gecontracteerde audicien, dan is het mogelijk een beroep te doen op restitutie. Wanneer de verzekerde een restitutieverzekering heeft, krijgt hij 75% van het zogeheten marktconforme tarief. Wat dit tarief is wordt bepaald door de zorgverzekeraar zelf.
Als de verzekerde een naturapolis heeft, krijgt deze veelal slechts een deel van deze 75%, bijvoorbeeld 50 of 70%.  Minus natuurlijk de 25% eigen bijdrage. In uw polisvoorwaarden kunt u lezen in hoeverre u wordt gekort. Op hoortoestellen is ook nog eens het eigen risico van toepassing.

Houdt wel in het achterhoofd dat vooral een goede aanpassing bij een audicien die opleiding audiologie heeft gevolgd en alle facetten goed van uw gehoorverlies in kaart kan brengen, en die in staat is het hoorapparaat goed op uw oren aan te passen. Het beste resultaat geeft om zoveel mogelijk van uw hoorverlies te compenseren.

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen