Nieuw lid raad van toezicht Erasmus MC

De heer J. (Hans) Turkesteen RA is door de minister van OCW benoemd tot lid van de van het . Met de komst van Hans Turkesteen krijgt de Raad van Toezicht versterking op het financieel bestuurlijke vlak. Binnen de Raad van Toezicht zal hij de positie van voorzitter van de audit en compliance commissie innemen.

Turkesteen

Na een loopbaan bij Andersen en Deloitte op het terrein van corporate finance is Hans Turkesteen de afgelopen jaren actief geweest als CFO bij Stork en Imtech. Gezien de uitdagingen waar het Erasmus MC de komende jaren voor staat is zijn financiële expertise een welkome aanvulling voor de Raad van Toezicht.

Raad van Toezicht

De Raad van Toezicht bestaat verder uit Gijs de Vries (voorzitter), Iet van Albada-Kuipers (profiel kwaliteit en patiëntenzorg, tevens vice-voorzitter), Aart Hendriks (juridisch profiel), en Tini Hooymans (wetenschappelijk en bestuurlijk profiel).

Bron: Erasmus MC

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen