Opel Movano als mobiele medische onderzoeksruimte

0
516

Project van Opel Nederland, AMC Amsterdam en Nederlandse Hartstichting

• Opel Movano Platform Cabine als basis voor innovatieve mobiele onderzoeksruimte
• Speciaal ingericht voor het ter plekke testen van gezondheidsindicatoren
• Unieke “Hart voor een goede start”-bus primeur in Nederland

Het Academisch Medisch Centrum Amsterdam (AMC) heeft een bijzondere, mobiele onderzoeksruimte in gebruik genomen. Het betreft een speciaal ingerichte Opel Movano, waarmee op locatie medisch onderzoek kan worden verricht.

Het AMC is een grootschalig onderzoek gestart naar de leefstijl van vrouwen met een kinderwens en of verbetering van die leefstijl invloed heeft op de gezondheid van henzelf en hun kinderen. Dit project wordt gesteund door Opel Nederland en om een bijdrage te leveren aan het onderzoek, is in samenwerking met het AMC en de Nederlandse Hartstichting, een innovatieve onderzoeksbus gebouwd.

Op maat gesneden

De zogenoemde “Hart voor een goede start”-bus is gebaseerd op een Opel Movano Platform Cabine met een op maat gesneden opbouw van carrosseriebedrijf Akkermans. De onderzoekers bezoeken vrouwen die ze op locatie onderzoeken op diverse gezondheidsindicatoren. Daarvoor is de Movano uitgerust met onder meer een onderzoeksbed, een hometrainer voor de inspanningstest, kasten, een spoelbak, een airco op het dak, een standkachel, hydraulische steunpoten en een stroomvoorziening.

Primeur in Nederland

Met deze werkwijze heeft het AMC de primeur in Nederland. En met de comfortabele, rijk uitgeruste mobiele onderzoeksruimte kan het AMC nog jaren vooruit. Bovendien bewijst het de bijna oneindige mogelijkheden van Opels grote bedrijfswagen.

 

Vorig artikelSpataderkeurmerk voor 63% van ziekenhuizen en ZBC’s
Volgend artikelZorgDomein genomineerd voor Computable Award 2016
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.