ZorgDomein genomineerd voor Computable Award 2016

Array

ZorgDomein Nederland BV is genomineerd voor de Computable Awards 2016; de belangrijkste ICT-prijzen van Nederland die worden toegekend aan bedrijven, projecten en personen die zich in het afgelopen jaar nadrukkelijk hebben onderscheiden. De nominatie geldt voor de categorie ICT-project van het jaar in de zorg. De vakjury heeft ZorgDomein genomineerd, nu is het aan de lezers van Computable.nl wie de prijs in ontvangst mag nemen. De uitreiking van de Awards zal plaatsvinden op 1 november 2016 tijdens het Computable Awards Gala.  

 ZorgDomein is door de jury van de Computable Awards 2016 genomineerd door bij het Laurentius Ziekenhuis en Meditta in de regio Roermond het geheel aan digitaal verwijzen en aanvragen voor diagnostiek mogelijk te maken. In het project heeft ZorgDomein koppelingen gecreëerd met de huisartsinformatiesystemen van de deelnemende huisartsen, met het ziekenhuisinformatiesysteem en het laboratoriuminformatiesysteem Labosys.

Betere service aan patiënt

“Voor het Laurentius Ziekenhuis geldt dat we ons via ZorgDomein de patiënt nog betere service kunnen bieden en dat we de samenwerking tussen specialisten en huisartsen hebben verbeterd. Door zicht te hebben op de toestroom van patiënten kunnen betere zorgtrajecten worden aangeboden waardoor onnodige herhaalconsulten kunnen worden voorkomen en bedrijfsprocessen worden geoptimaliseerd. Allemaal plussen.”, aldus Heinz-Toni Dohmen, projectleider ICT van het Laurentius Ziekenhuis.

Keuzevrijheid patiënt

Jos Bouts van Meditta bevestigt dit en vult aan: “De Meditta huisartsen zijn overgegaan van handmatig diagnostiek aanvragen naar digitaal middels een rechtstreeks beveiligde koppeling naar de diagnostiek applicaties van labs, diagnostische centra en ziekenhuizen. Daarmee reduceren we papierstromen, kennen we geen overtypwerk meer en voorkomen we fouten met mogelijk medische gevolgen. Bovendien biedt het onze patiënten keuzevrijheid en inzicht in wachttijden”.

Huisartsen >90%

ZorgDomein is verheugd met de nominatie voor de Computable Award. Goede patiëntenzorg begint met heldere, veilige communicatie en behoeft een efficiënte, slimme manier van werken. Vanuit die visie ontwikkelt ZorgDomein al meer dan 15 jaar innovatieve, digitale oplossingen die communicatie en data-uitwisseling tussen verschillende zorgverleners mogelijk én makkelijk maken. Meer dan 90% van alle huisartsen in Nederland werkt met ZorgDomein en zijn zo in staat bij meer dan 1.000 locaties van zorginstellingen zorg aan te vragen voor hun patiënten door middel van eVerwijzen, eDiagnostiek en eConsultatie.

Stemmen; zo werkt het:

Via onderstaande button kan je je vanaf nu aanmelden om te stemmen voor de Computable Awards 2016. Om het stemproces eerlijk te laten verlopen vraagt Computable je om enkele gegevens in te vullen. Je ontvangt dan een mail met een link om daadwerkelijk je stem uit te brengen.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen