Tweede druk Convenant Medische Technologie nu beschikbaar

Array

Onlangs is de tweede druk van het Convenant veilige toepassing van Medische Technologie gepubliceerd. Deze versie is een vervolg op de eerste versie uit 2011 waarin praktijkervaringen sinds de eerste druk zijn gebruikt om artikelen te verduidelijken en aan te vullen. Doel van deze tweede druk is een betere ondersteuning van de implementatie en toepassing van het convenant

Het Convenant Medische Technologie is een praktische uitwerking en concretisering van minimumveiligheidseisen uit de NTA 8009:2011. Deze veldnorm draagt bij aan de implementatie van een Veiligheidsmanagementsysteem (VMS) waarbij het Convenant Medische Technologie de risicobeheersing en veilige toepassing van medische technologie in de directe patiëntenzorg handen en voeten geeft. Naast de verduidelijking van diverse artikelen is er een begrippenlijst als bijlage toegevoegd.

Opdrachtgevers van het convenant zijn de NVZ en de NFU. Revalidatie Nederland (RN) en Zelfstandige Klinieken Nederland (ZKN) onderschrijven het convenant dat u vindt u op de website van de veiligheidsagenda www.vmszorg.nl. Relevante aanvullende informatie en documenten waarnaar in het convenant wordt verwezen kunnen daar worden gedownload.

Convenant_Veilige_toepassing_medische_technologie_2016-v2 PDF

Bron: NFU

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen