Wat is de overeenkomst tussen Peijnenburg en het St. Anna Ziekenhuis?

Peijnenburg en het St. Anna Ziekenhuis hebben meer met elkaar gemeen dan gedacht volgens Rene Groen, algemeen directeur Koninklijke Peijnenburg. “Weten wat de behoeften en wensen zijn van de mensen voor wie je werkt, is belangrijker dan ooit. Continu in beweging blijven is het devies, óók in de zorg”, aldus Groen. Dit schrijft hij in zijn gastcolumn in de Anna.-krant die deze week huis-aan-huis verspreid wordt.

De wereld verandert en daarmee ook de behoeftes van mensen. Patiënten zijn mondiger en willen op een andere manier geïnformeerd worden. In de gezondheidszorg komen er steeds weer nieuwe inzichten. In de najaarseditie van de Anna. staan enkele mooie voorbeelden hoe het St. Anna ziekenhuis meegaat in deze veranderende wereld.

Chronische ziekte

Steeds meer mensen hebben een chronische ziekte. Het Anna doet er alles aan om de ziekte zoveel mogelijk onder controle te houden, maar ondersteunt patiënten vooral ook bij het verbeteren van de kwaliteit van leven. Het Anna doet als één van de weinige ziekenhuizen in Nederland mee aan de Nationale Diabetes Challenge. Ton van Overbruggen en Petra Mansvelders vertellen als diabetes patiënt wat dat met hun leven doet.

Sport&Bewegen

In deze editie van de Anna. ook het speciale Sport&Bewegen katern. Met hierin veel aandacht op het gebied van preventie en natuurlijk een terugblik op onze Olympische sporters in Rio. De artsen van de medische staf van onze Olympiërs vertellen hoe wij als ‘gewone’ patiënten en sporters profiteren van de kennis die zij opdoen in de begeleiding van deze topsporters.

Het Anna blijft mee bewegen op de ontwikkelingen in de zorg en goed luisteren naar de behoeftes van de patiënten. Zo kan het Anna de beste zorg blijven leveren. Of zoals Rene Groen van Peijnenburg zo mooi verwoordde: “Denk lang en goed na voor je niets doet…”

Anna. is het huis-aan-huisblad van en over de St. Anna Zorggroep dat in de omgeving van Geldrop-Mierlo en Eindhoven wordt verspreid. De Anna. valt tegelijk met uw lokale huis-aan-huisbladen op de mat. Houd uw brievenbus dus in de gaten. Uiteraard is de krant ook te vinden op website van het ziekenhuis: www.st-anna.nl/anna.
Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen