Waarom het Nationaal Zorgfonds medische zorg toevertrouwen als zij Nee-Ja stickers al niet respecteert?

Array

In de afgelopen debatten over de miljoenennota is er veelvuldig gedebatteerd over het Nationaal Zorgfonds. En het verbaasd mij dat dat zorgfonds “to be” zelf al niet onder vuur ligt. Het is het initiatief van een politieke partij. Een politieke partij die op de stoel van de zorgverzekering wil zitten. Politici moeten niet op de stoel van een arts, een rechter en een zorgverzekeraar zitten of willen zitten. Helaas is daar onvoldoende aandacht.  Dat Nationaal Zorgfonds is niet Nationaal, dus van iedereen. Maar een zorgfonds van de SP. Het is dus meer een SP Zorgfonds en minder een Nationaal Zorgfonds. En in haar uitingen is dat zorgfonds daar niet heel erg transparant over.

Dat Zorgfonds is ook niet zo goed in het respecteren van uw wensen? Net als de SP, lak heeft aan Nee-Nee en Ja-Nee Stickers op brievenbussen, neemt dat Zorgfonds het ook niet zo nauw met de Ja-Nee en Nee-Nee sticker. De SP is daar al eens door de Reclame Code Commissie voor op de vingers getikt. Het Nationaal Zorgfonds, initiatief van de SP, neemt het niet zo nauw met die wens van Nederlanders.  En stopt vrolijk hun reclamefolders in brievenbussen met Nee-Nee en Ja-Nee stickers stopt om mensen te werven voor een nieuwe zorgverzekering.

Als een Nationaal zorgfonds al “moeite” heeft de wens van iemand met een Ja-Nee en Nee-Nee sticker op de brievenbus heeft te respecteren. Moeten we zo’n partij dan wel met de medische zorg en het afgeslankte medisch beroepsgeheim toevertrouwen? In folders van het Nationaal Zorgfonds werd uitleg gegeven over het nationaal zorgfonds en werden gevraagd je aan te sluiten bij het nieuwe zorgverzekeringsinitiatief. In de huis-aan-huis reclame van Het Nationaal zorgfonds stond ook niet duidelijk vermeld dat het een SP-initiatief was. Al kon men het al min of meer opmaken uit het taalgebruik. Helemaal onderaan de website in donkergrijze tekst op lichte grijze balk valt dat in kleine letters wel te lezen. Maar dan moet je doorscrollen en de moeite nemen de footer te willen lezen.

Medisch beroepsgeheim is voor mij heilig. En ik verwacht dat men mijn Ja-Nee sticker gewoon respecteert…….Als een partij die Ja-Nee al niet wil respecteren ga ik daar nooit mijn medische gegevens en medische zorg aan toevertrouwen!

Janine Budding

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen