Farmaceutische industrie mantelzorgvriendelijk maken

0
807

De Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen en mantelzorgvereniging Mezzo slaan sinds 2016 de handen ineen in een bijzonder project. Het aantal mantelzorgers neemt steeds meer toe. Naast de mantelzorgtaken hebben deze personen ook vaak een baan. Om de combinatie werk-mantelzorg mogelijk te maken, moeten zaken goed geregeld worden. Begrip en een goed personeelsbeleid van een werkgever zijn hierbij essentieel.

De Vereniging gaat zich samen met Mezzo hard maken voor mantelzorgvriendelijke bedrijven. Bij de 43 leden van de Vereniging werken 10.000 mensen. Daarmee is de sector een belangrijke werkgever.

Ambities

De hele sector mantelzorgvriendelijk, dat is niet van vandaag op morgen gerealiseerd. De Vereniging zet daarom in op een meerjarenplan, met drie hoofddoelstellingen:

  1. Bekendheid van en affiniteit met mantelzorgvriendelijke bedrijven bevorderen bij de 43 lidbedrijven
  2. Individuele bedrijven werken met Mezzo aan ‘Erkenning Mantelzorgvriendelijk bedrijf”
  3. Het vervullen van een voortrekkersrol voor andere werkgevers en werknemers in de zorg, maar ook daarbuiten.

Expertmeeting voor leden
Op donderdag 10 november 2016, Dag van de Mantelzorger, organiseren de Vereniging en Mezzo de ‘Work-life balance expertmeeting’. Deze ledenbijeenkomst is specifiek gericht op HR-directeuren en -managers en anderen betrokken bij het personeelsbeleid.

Het betreft een middagprogramma dat plaats vindt centraal in Nederland. Nu al opgeven? Dit kan bij Tamara Stoet (t.stoet@innovatievegeneesmiddelen.nl).

Vorig artikelVIO erkend als theoretisch goed onderbouwde interventie
Volgend artikelHartfalen bij vrouwen krijgt te weinig aandacht
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.