Stoppen met roken tijdens de ‘Wereld Niet Roken Dag’ 31 mei 2017

0
1499

Woensdag 31 mei 2017 staat in het teken van stoppen met roken, het is dan namelijk de ‘Wereld Niet Roken Dag’. Wereldwijd worden rokers uitgedaagd – om ten minste één dag – te stoppen met roken en om dit vervolgens zo lang mogelijk vol te houden. Het thema van de dag is dan ook ‘Quit now’, ofwel ‘Stop nu’. De ‘Wereld Niet Roken Dag’ werd voor het eerst in het leven geroepen door de World Health Organization (WHO) in 1987 met als doel meer aandacht te vragen voor de gevaren van roken.

roken jeugd jongenDe Wereld Niet Roken Dag is in het leven geroepen vanwege de nare gevolgen die je van het roken krijg op een lange duur. Jaarlijks sterven er wereldwijd veel mensen aan de gevolgen van roken maar ook de meerokers zijn niet veilig.

In verschillende landen worden daarom workshops, parades, demonstraties en andere evenementen georganiseerd om meer aandacht te vragen voor de gevaren van passief en actief roken en de voordelen van een verhoogde accijns. Ook in Nederland is er een campagne gestart. Een ‘anti-roken’ team gaat verschillende open dagen af van beroepsopleidingen om informatie te geven over de gevolgen van roken. Bezoekers kunnen zelfs een koolstofmonoxidetest nemen om de schade van hun longen (als gevolg van roken) te bekijken. Verder zal er op een aantal televisiezenders een anti-rook reclame verschijnen.

 

Vorig artikelDraai de rollen om met de Mantelzorg Awards
Volgend artikelIGZ vraagt Actiz kwaliteitsindicatoren weer aan te leveren
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.